2018. április 3., kedd

Programajánló április 2-8.

Eleinte úgy nézett ki, hogy az e heti programajánló elmarad, de mostanra mégis egy sor remek program került elém, ezért összefoglalom:


Április 4-én (szerdán) Rimaszombatban 11 órakor a Városháza Galériájában kiállítás nyílik az egykori Fülekről, Schnelczer Zoltán archív fényképfelvételeket tartalmazó gyűjteményének köszönhetően. A tárlat április 30-ig látogatható.

Losoncon másnap, azaz április 5-én két új kiállítást is megnyitnak a Nógrádi Múzeum és Galériában. Az egyik a nógrádi üveggyárak termékeiből összeállított vándorkiállítás, amely számos érdekességet is tartalmaz.
A másik Miroslav Janšto A restaurálás története című kiállítása. A megnyitó 16.00 órakor lesz tehát csütörtökön.

Péntek este, azaz április 6-án a losonci Apolló Moziban a szlovák „heti hetes”, azaz a televízióból jól ismert Sedem bez záruky című műsor és résztvevői láthatók, egészen pontosan Elena Vacvalová, Oľga Feldeková, Marián Leško és Milan Lasica. A 19.00 órakor kezdődő műsorra jegyek még korlátozott számban kaphatók.


Reméljük hétvégén is legalább olyan csodálatos napsütéses idő lesz, mint például ma, szombaton (április 7.) ugyanis a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében a 3. tavaszi vártisztító hadjáratot tartják az ajnácskői várban. Részletek a plakáton, érdeklődni a feltüntetett telefonszámon lehet.

Aki április 7-én ugyan várba vágyik, de munka helyett inkább csak nézelődni és sétálni szeretne, az csatlakozhat a Kékkőre tartó losonciakhoz, akiket reggel 8-kor autóbusszal szállítanak a kékkői várhoz. Jelentkezni a 047/4331513 telefonszámon vagy a Városi Információs Központban (MIC) lehet.

Április 8-án (vasárnap) délután második alkalommal rendezik meg Losoncon a régió énekkarainak tavaszi seregszemléjét, amely a Jarná pieseň (Tavaszi ének) címet viseli. A 15.00 órakor kezdődő fesztiválon a B. S. Timrava Színházban fellép többek között a losonci Sherly Kórus és a füleki Pro Kultúra Férfikar is. A belépés ingyenes.


Előzetesen elárulom, hogy április 12-én (csütörtökön) 17.00 órára a Szabó Gyula Emlékházba várnak minden kedves érdeklődőt. Ott ugyanis részben a Költészet Napjára emlékezünk Kelemen Gábor megzenésített versei által, utána pedig a Palócföld című folyóirat főszerkesztője, Dr. Gréczi-Zsoldos Enikő mutatja be az idei első lapszámot, benne az Emlékházzal. Ezt követően Szabó Gyula munkásságáról beszélget Szabó Kinga és Kele Szabó Ágnes művésztanár, a Palócföld munkatársa.


Még egy fontos dolog: az Egy csók és más semmi című produkcióra a jegyek java elfogyott, az utolsó jegyeket érdemes még a héten beszerezni!

Kívánok virágillatú tavaszt, csodás élményeket mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése