2017. augusztus 6., vasárnap

Programajánló augusztus 7-13.

Forró napok vannak mögöttünk, remélem mindenki megtalálta a számára legjobb megoldást a hőség elviselésére. Hogy a következő héten ne csak az időjáráson járjon az eszünk, ismét csokorba gyűjtöttem mi vár ránk Losoncon és a környéken.

Lássuk előbb a múzeumok, galériák hűsítő kínálatát. Losoncon a Nógrádi Múzeum és Galériában az idei Kerámia Szimpóziumon készült műveket tekinthetjük meg az állandó tárlaton kívül.
Füleken a Vármúzeumban az Emlékeim Zambiáról című kiállítás várja a látogatóit.
És persze nem feledkezhetünk meg a losonci Szabó Gyula Emlékházról sem, amely pénteken 14.00 – 17.00 óra között tart nyitva, egyéb időpontokban telefonos egyeztetés szükséges.


A Nógrádi Könyvtárban is új kiállítás nyílt, a Szlovákiát népszerűsítő könyvek és anyagok közül választották ki a tavalyi legszebbeket, ezeket tekinthetjük meg a szlovák szakirodalom részlegéről nyíló galériában. A losonci zsinagógáról készült könyv is első helyezést kapott! A kiállítás augusztus 17-ig tekinthető meg.


És még mindig maradjunk a kiállításoknál: Füleken a Városi Honismereti Múzeumban augusztus 11-én (pénteken) 17.00 órakor nyitják meg az „Áttört bútor a Palócföld szlovákiai részén“ című kiállítást, amely október 13-ig várja az érdeklődőket.


Egyébként ez is a XXVII. Palóc Napok és Füleki Városnapok része, hiszen az augusztus 11-13. közötti rendezvénysorozat pénteken 13.30 órakor kezdődik a Roma mesék című gyermek képzőművészeti alkotások kiállításával, majd a Szabadság téren folytatódik az „Ismerjetek meg minket” roma tehetségek zenés táncos műsorával. 18.00 órától a Rakoncások mellett mexikói és szlovák néptáncegyüttesek is műsort adnak, majd a Maduar esti koncertje 21.00 órakor kezdődik.
Szombaton a program vásárral, utcaszínházzal, családi délelőttel folytatódik, lesz ünnepélyes városi díjátadó, fúvóskoncert, egyéb fellépők tömkelege, az öregfiúk barátságosan fociznak egyet, este 20.00 órától pedig Radics Gigi kápráztatja el a közönségét a vár udvarán.
Vasárnap délelőtt mise a Pro Kultúra Férfikarral, körmenet, majd 15.30-tól a VMK-ban „Így volt” címmel nyílik kiállítás Schnelczer Zoltán fotógyűjteményének az egykori Füleket ábrázoló képeiből. 16.00 órától Irigy Hónaljmirigyék szórakoztatják a nagyérdeműt a színházteremben, este 19.00 órától pedig az Apostol együttes a Várudvaron.


Szombaton egyébként érdemes lesz elcsatangolni délután a Füleki Pincesor felé is, megnyitják a pincéket... :-)

Ennyi az annyi erre a hétre (most főleg Fülekről, de egy hét múlva 4 napos Városnapok Losoncon tessék edződni!), kívánok mindenkinek ÉLménydús napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése