2017. augusztus 13., vasárnap

Programajánló augusztus 14-20.

Ha két szóval kellene összefoglalni mi vár ránk ezen a héten, csak annyit mondanék: BULI VAN! Igen, idén is fergeteges buli vár ránk Losoncon, a szervezők megint kitettek magukért.

Szóval a heti feladatunk csupán annyi, hogy hétfőn, kedden és szerdán erőt gyűjtsünk a csütörtökön délután kezdődő négy napos losonci városnapokhoz, amelynek olyan gazdag a programja, hogy csupán szemezgetni tudok belőle. A részletes program online ITT olvasható (szlovák nyelven).


Augusztus 17-én (csütörtökön) délután a Köztársaság téren már 15.00 órától szól a zene, egészen 17.00 óráig DJ szolgáltatja a bemelegítő köröket, majd a TripleR elnevezésű losonci rockerek következnek, hogy 18.00 órakor ünnepélyesen is megnyissa kapuit a VI. Losonci Városnapok – hivatalosan „hodovanie”, érti aki érti :-) – ekkor verik csapra az idei Sörfesztivál első hordó sörét is (ahol egyébként 64 fajta sört kóstolhatunk!). Az első nap revival estével zárul, egészen 22.30-ig Deep Purple, ZZ Top és U2 nóták mellett sörözhetünk.

Augusztus 18-án pénteken kezdődik a 324 éves hagyományokkal rendelkező Nógrádi Vásár, amelyen 250 árus kínálja portékáját. Aki erről pénteken lemaradna, az szombaton is vásárolhat vásárfiát ugyanott.
Közben 10.00 órától a Köztársaság téren rimaszombati tánczenekar játszik keringőt, polkát, tangót és foxtrottot, délben a losonci ESO zenekar, majd 14.00 órától a füleki Funkastik következik.
16.00 órakor kicsit komolyabbra fordul a hangulat, hiszen a város díjait adják át az arra érdemes személyeknek és Losonc himnuszát is bemutatják.
17.30 órától a besztercebányai Slovak Tango zenekar játszik fülbemászó melódiákat, majd este 20.00 órától a Peter Lipa Band ad egy órás koncertet.
21.45 órától a népszerű Para együttes következik, majd akinek még ez sem lesz elég, az éjjel 1 óráig music video oldies partyn vehet részt ugyanott.

A gyermekeket eközben várja a városháza mellett felállított cirkuszi sátor, ahol pénteken és szombaton 13.00 órától pantomimművész, színházi meseelőadások, sőt bűvész is látható egészen 18.30 óráig.

Szombaton, augusztus 19-én a Köztársaság téren 10.00 órától folklórral kezdenek, majd dél körül rock and roll blues, délután jazz lesz műsoron.
15.00 órától a partnervárosok programja következik, este 6-tól az addig a Hertz utcában kiállított veterán autók „promenádoznak”, majd egy kis rock,  és 19.30-tól a 90-es évekből ismert Maduar együttes koncertezik.
Este 9-től jönnek a kassaiak, előbb a népszerű nevettető, „Ander z Košíc“ szórakoztatja a közönséget, majd a kilenctagú Jungle Label funky együttes.
Akinek mindez kevés lenne, az a Masaryk utcán a Mega Street Dance Party két kamionja körül rophatja éjjel kettőig, ahol egy sor lemezlovas szolgáltatja a decibeleket…

Szóval szombaton a vásáron, zenén, gyermekszínházi produkciókon, stb.-n kívül a kerékpárosok mérik össze az erejüket a Kubínyi téren, a Köztársaság téren pedig babgulyást főznek versenyszerűen :-)

Vasárnap, augusztus 20-án kicsit nyugodtabb műsor következik, sőt az egész város kivonul a parkba, ahol déltől este 8-ig középkori hangulat fog uralkodni, lovagokkal, középkori konyhával, kézműves mesterségekkel, zenével és egyebekkel együtt. Sőt, közben egy kicsit az ókori Róma gladiátorai is megküzdenek majd ott egymással.

Akiknek még ezek után is marad némi erejük, azok vasárnap délután elfuthatnak Salgótarjánba, hiszen 15.00 órától indítják a II. Nemzetközi Nógrádi Maratont, egyenesen a parkból. Erre jelentkezni augusztus 15-ig lehet ITT on-line.

Tehát a lehetőség adott, csak tőlünk függ, mihez kezdünk vele…
Szép napokat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése