2017. augusztus 30., szerda

Könyvajánló 196

Lassan már úgy néz ki, hogy ez a blog kizárólag a heti könyvajánlóknak köszönhetően "működik" még, pedig nem! Ígérem, hogy vasárnap hozom a havi előzetes programajánlót is, csak addig még ki kell derülnie milyen fincsi programokra számíthatunk majd szeptemberben...
Most viszont vészesen közeleg az iskolakezdés, ezzel együtt a kötelező olvasmányok hajkurászása. A Phoenix Könyesbolt azonban mindenre gondol, így megkönnyíti a szülők dolgát.
Alsó tagozatosok és szüleik figyelem:


Móra Ferenc
Kincskereső kisködmön
Móra Könyvkiadó, 2017

Móra Ferenc talán legismertebb, önéletrajzi ihletésű ifjúsági műve. A kis Gergőt édesapja, a szegény szűcs végtelen szeretettel és bölcsességgel neveli. Saját bőrén, tapasztalatok árán gyarapodik a kisfiú világról való ismerete, s ez mélyebb nyomokat hagy benne, mintha csak a szülői intelmeket hallgatná. Az áhított kisködmön lassan, de sok-sok szeretettel készül. Nem is meglepő, hiszen csodaködmönt varr a szűcsmester, melyben tündér fog lakni. Márton szűcs sok mindent mesél fiának, miközben a kisködmönbe belehímzi szíve minden szeretetét. Így lesz belőle csodaködmön, ami azonban csak akkor kényelmes, ha viselője mindig igazat mond, emberül viselkedik.

A 175 oldalas puhatáblás könyvet 4,90 euróért vásárolhatjuk meg a Vajansky utca 6 szám alatti könyvesboltban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése