2015. május 14., csütörtök

Kirándulás - május 8.

Amint azt már itt a blog programajánlójában is leírtam, egy autóbusznyi losonci május 8-án útnak indult Diósgyőrbe, majd Lillafüredre és Edelénybe is bekukkantottak.
Erről a kirándulásról kaptam Sólyom Évától egy albumnyi fényképet, kár lenne megtartani magamnak, közzéteszem.
Az élménybeszámolók alapján ez egy jól sikerült, közösség-összefogó kirándulás volt. Eddig csupa jót hallottam róla mindenkitől!


 A csapat reggel indult Losoncról, hogy időben odaérjen a DIÓSGYŐRI VÁRHOZ. Ott már várta őket a vár idegenvezetője, aki ízes nyelven mesélt a vár történelméről.


A felújított termekben is nézelődtek.


De azért az udvar sem csúnya...


Diósgyőrből irány Lillafüred, ahol a palotaszálló mellett megtekintették a függőkertet, felültek a kisvasútra és elvonatoztak egészen Garadnára a végállomásra.


Különben sok érdekesség, látnivaló van arrafelé, így például van vízesés...

202 éves Őskohó...


De van arra barlang (nem is egy), pisztrángkeltető, Hermann Ottó-emlékház, és hasonlók... Érdemes oda több napra is ellátogatni, jön a nyár.
A losonciak ezt követően Edelénybe vették az irányt, hogy megtekintsék az edelényi L'Huillier - Coburg-kastélyt. Széééép!


A kastély történetéről ITT olvashatunk bővebben, építése az 1700-as években kezdődött. A kastélyhoz fűződik Lieb Ferenc felvidéki festőművész is, akiről EZEN az oldalon tekinthetünk meg érdekes kisfilmeket.


Szóval a kirándulók sok érdekeset és szépet láttak, kellőképpen el is fáradtak, jelentik ilyenre máskor is vevők! Kedves szervezők, lehet szervezni a következőt!

Köszönöm Sólyom Évának a fényképeket, Szabó Kingának pedig az élménybeszámolót!
További képek a blog FB oldalán, ITT lapozhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése