2015. május 23., szombat

Láncreakció - az 1. forduló nyertese

Ahogy ígértem, ma sorsoltunk; de nem is akárhol, nem is akárkivel! Mivel a losonci magyar nyelvű óvoda ma ünnepli fennállásának 25-ik évfordulóját, kihasználtam az alkalmat, hogy az óvoda udvarán a FOLK LC együttes jelenlétében, énekes pacsirtájuk F. Emma kisorsolja a 7 helyes megfejtő közül a mai nyertest. (Náluk lehet reklamálni...)


De lássuk előbb a játékosok névsorát:

1.    Benedek Viktória
2.    Kovács Barbara
3.    Popovics Andrea
4.    Sperla Lucia
5.    Tóth Zsófia
6.    Tyrala Anita
7.    Kalmár Gertrúd

Emma a cédulákra felírt nevek közül KOVÁCS BARBARA nevét húzta ki. Gratulálok Barbara, kérlek majd tudasd, hogy melyik blogpartnernél szeretnéd kiválasztani a nyereményed. A választék:

Májusi fordulónkba Barta Majoros Kinga MASSZÁZSSZALONJA ajánlott fel egy váll- és hátmasszázsra jogosító ajándékutalványt. A masszázsokról, a különféle pakolásokról és a szalonról ITT olvasható mindenféle információ, a szalon saját szlovák nyelvű honlapja pedig ITT található, EZ pedig a közösségi oldala.

Jöhet egy masszázs? :-)

A következő felajánlott nyeremény az ALTERNATIVE Virágüzletből érkezett, Magtamás Demecs Anita szintén egy 10 euró értékű, a boltban levásárolható ajándékutalványt ajánl fel. Érdemes tudni, hogy nem csak cserepes és vágott virágok, hanem ajándéktárgyak, gyertyák, koszorúk, asztaldíszek, virágékszerek és sok egyéb kiegészítő is kapható, ill. rendelhető itt.
Az üzletről ITT írtam, EZ a saját szlovák nyelvű honlapja, ITT pedig a közösségi oldala.

Virágok, ajándéktárgyak, egyebek...

Harmadik blogpartnerként a Vasút utcai átjáró udvarban található PROVENCE ILLATA elnevezésű bolt tulajdonosa, Bíró Zsuzsanna ajánlott fel szintén egy 10 euró értékű ajándékutalványt, amely a boltban váltható majd be. Itt nem csak kész ajándéktárgyak, hanem kreatív kellékek, alapanyagok is kaphatók, és Zsuzsannánál kérésre festmény is rendelhető, bővebben a boltról ITT olvashatunk. Még több festmény ITT nézegethető és vásárolható.

Kreatív kellékek, ajándéktárgyak, festmények,...



Júniusi fordulónkba a fenti blogpartnerek ajándékai közül kettő továbbra is megmarad és csatlakozik hozzájuk egy további blogpartner. De mindent a maga idejében!

Most még lássuk a helyes megfejtéseket is:

1. Az alábbi szövegben azokat a kifejezéseket kell megszámolni (a szorgalmasabb játékosok ki is írhatják, ill. a helyes változatot is megírhatják), amelyeket mondjuk egy magyarországi magyar nem értene meg, mivel azokat csak errefelé használjuk – így „szlovákosan”, tehát helytelenül. (Tehát az első kérdéshez elég egy számot megírni.)

Holnapra megint prehánkit (zápor, futó eső) mondtak, nem tudom érdemes lesz-e elindulni így a kempingbe. Igaz, hogy visszük a sátrat, de ha sok víz leesik, beázik az alja, hiába rakok a szpacák (hálózsák) alá karimatkát (Magyarországon polifoam, kempingmatrac), úszik az egész.
Tavaly is beázott, csupa víz lett a teniszkim (teniszcipő, sportcipő), meg előjöttek a szúnyogok, fújhattam magamra a repelentet (szúnyogirtó, rovarriasztó). Éjszaka meg kiderült, hogy a baterka (elemlámpa, zseblámpa) is elázott, nem akart rendesen világítani.
Tehát összesen: 6 szó

2. Másodjára arra lennék kíváncsi, hogy a Szabó Gyula Emlékházban jelenleg megtekinthető kiállításnak, amely a Koszorúk és szárnyak címet viseli, mi a központi témája:
a. halál
b. madarak
c. szerelem

3. Harmadjára azt szeretném tudni, hogy hol találták azt a „losonci kincset”, amelyet 1850 óta a budapesti Nemzeti Múzeumban őriznek.
a. a Nógrádi Múzeum és Galéria pincéjében
b. a református templom alatti kriptában
c. a Ráday-kriptában a temetőben

4. És hogy a szombati PARKOK ÉS KASTÉLYOK elnevezésű városnéző sétánkhoz is kapcsolódjunk egy kicsit: Mars, Juno, Flóra, Ceres, Vénus, Diana, Apollo, Bacchus és Pluto – mik voltak ezek, és hogyan kapcsolódnak a sétánkhoz?
a. a városligeti „csolnakázó” tavon működtetett csónakok nevei voltak
b. a losonci kastélyokban voltak megtalálhatók ezek a szobrok
c. Klamárik Danó vendéglőjében hívták így a boroshordókat

Szeretném megköszönni minden játékos megtisztelő figyelmét, igazán nem érdemes csüggedni, hiszen LÁNCREAKCIÓ  című játékunk lesz júniusban is, sőt, utána is, és a legaktívabb játékosok (helyes megfejtéseket beküldők) között a végén különdíjat is kisorsolunk!

Jövő héten ismét új játékkal jelentkezem, a losonci Kármán József Színház 2x2 belépőjegyet ajánlott fel legújabb bemutatójára, már készülnek a kérdések...

Vasárnap pedig itt a blogon PROGRAMAJÁNLÓ! (Aki ma ott volt az óvoda udvarán, az már a júniusi előzetes programot is megkapta, holnap mutatom itt is a májusival együtt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése