2015. május 15., péntek

LÁNCREAKCIÓ – játék 1. forduló

Játékot ígértem erre a hétre, aztán közben még jobb ötletem támadt!
A losonci anziksz blogpartnereinek hála a mai nappal egy igazi „láncreakciót” indítok el (legalábbis remélem).
Úgy lesz a dolog, hogy mostantól minden hónapban játszunk egyet: 3 különböző blogpartner felajánl összesen egy-egy nyereményt, DE ezekből az adott hónapban csak egyet lehet megnyerni, az 1 darab nyertes választja majd ki, mit szeretne kapni a felajánlottak közül. A maradék két felajánlott nyeremény a következő hónapba vándorol át, csatlakozik hozzájuk egy újabb blogpartner, ismét egy nyertes egy tetszés szerint kiválasztott nyereménnyel gazdagodik, maradék 2 ajándék átmegy a következő hónapba, újabb blogpartner újabb nyereményt ajánl fel, stb. stb. Remélem érthető…

A játék addig tart, amíg minden nyeremény gazdára nem talál, vagyis amíg el nem fogynak a blogpartnerek.
És hogy még izgalmasabb legyen az egész, a legvégén a legaktívabb játékosok között (akik helyes válaszokat küldenek be) különdíjat sorsolunk ki. Ez a „legvége” legkésőbb karácsonykor lesz, de az is lehet, hogy hamarább. (Még az is lehet, hogy addig újabb blogpartnereink is lesznek…) Szóval mindenképp érdemes lesz minél gyakrabban bekapcsolódni a játékba, nagyobbak lesznek a nyerési esélyek!

Lássuk előbb a nyereményeket!
Májusi fordulónkba Barta Majoros Kinga MASSZÁZSSZALONJA ajánlott fel egy váll- és hátmasszázsra jogosító ajándékutalványt. A masszázsokról, a különféle pakolásokról és a szalonról ITT olvasható mindenféle információ, a szalon saját szlovák nyelvű honlapja pedig ITT található, EZ pedig a közösségi oldala.

az utalvány bármilyen egyéb masszázsra vagy pakolásra is beváltható
(az esetleges különbözet megtérítésével)

A következő felajánlott nyeremény az ALTERNATIVE Virágüzletből érkezett, Magtamás Demecs Anita szintén egy 10 euró értékű, a boltban levásárolható ajándékutalványt ajánl fel. Érdemes tudni, hogy nem csak cserepes és vágott virágok, hanem ajándéktárgyak, gyertyák, koszorúk, asztaldíszek, virágékszerek és sok egyéb kiegészítő is kapható, ill. rendelhető itt.
Az üzletről ITT írtam, EZ a saját szlovák nyelvű honlapja, ITT pedig a közösségi oldala.

Akár ablakunkat, balkonunkat is felvirágoztathatjuk :-)

Harmadik blogpartnerként a Vasút utcai átjáró udvarban található PROVENCE ILLATA elnevezésű bolt tulajdonosa, Bíró Zsuzsanna ajánlott fel szintén egy 10 euró értékű ajándékutalványt, amely a boltban váltható majd be. Itt nem csak kész ajándéktárgyak, hanem kreatív kellékek, alapanyagok is kaphatók, és Zsuzsannánál kérésre festmény is rendelhető, bővebben a boltról ITT olvashatunk. Még több festmény ITT nézegethető és vásárolható.
 
Kreatív kellékek, ajándéktárgyak, festmények...

Remélem sikerült felcsigázni az érdeklődést, lássuk tehát az első forduló kérdéseit:

1. Az alábbi szövegben azokat a kifejezéseket kell megszámolni (a szorgalmasabb játékosok ki is írhatják, ill. a helyes változatot is megírhatják), amelyeket mondjuk egy magyarországi magyar nem értene meg, mivel azokat csak errefelé használjuk – így „szlovákosan”, tehát helytelenül. (Tehát az első kérdéshez elég egy számot megírni.)

"Holnapra megint prehánkit mondtak, nem tudom érdemes lesz-e elindulni így a kempingbe. Igaz, hogy visszük a sátrat, de ha sok víz leesik, beázik az alja, hiába rakok a szpacák alá karimatkát, úszik az egész.
Tavaly is beázott, csupa víz lett a teniszkim, meg előjöttek a szúnyogok, fújhattam magamra a repelentet. Éjszaka meg kiderült, hogy a baterka is elázott, nem akart rendesen világítani."

2. Másodjára arra lennék kíváncsi, hogy a Szabó Gyula Emlékházban jelenleg megtekinthető kiállításnak, amely a Koszorúk és szárnyak címet viseli, mi a központi témája:
a. halál
b. madarak
c. szerelem

3. Harmadjára azt szeretném tudni, hogy hol találták azt a „losonci kincset”, amelyet 1850 óta a budapesti Nemzeti Múzeumban őriznek.
a. a Nógrádi Múzeum és Galéria pincéjében
b. a református templom alatti kriptában
c. a Ráday-kriptában a temetőben

4. És hogy a szombati PARKOK ÉS KASTÉLYOK elnevezésű városnéző sétánkhoz is kapcsolódjunk egy kicsit: Mars, Juno, Flóra, Ceres, Vénus, Diana, Apollo, Bacchus és Pluto – mik voltak ezek, és hogyan kapcsolódnak a sétánkhoz?
a. a városligeti „csolnakázó” tavon működtetett csónakok nevei voltak
b. a losonci kastélyokban voltak megtalálhatók ezek a szobrok
c. Klamárik Danó vendéglőjében hívták így a boroshordókat

Az első kérdésen kívül minden válasz megtalálható a blogon, ajánlom mindenki szíves figyelmébe a jobb oldali sáv „keresés ebben a blogban” üres mezőjét, oda lehet beírni a keresett kulcsszót, majd kattintani kell a „keresés” gombra. Persze aki tudja a válaszokat, annak csak meg kell írnia azokat e-mailben a losoncianziksz@gmail.com címre, vagy a facebookon üzenetben.

A helyes válaszok beküldési határideje: 2015. május 22. éjfél. 
Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése