2019. november 24., vasárnap

Programajánló november 25. – december 1.

Bizony, egy hét múlva már december! November utolsó napjaihoz is adok egy kis útmutatót, következzen néhány rendezvény Losoncon és Füleken. 


November 27-én (szerdán) Füleken a Reiter duó hegedűkoncertjével zárják a Zenés évszakok című komolyzenei sorozatot. A koncert 18.00 órakor kezdődik a Városi Művelődési Központ bábtermében.


November 29-én (pénteken) a losonci Szabó Gyula Emlékházban új kiállítás nyílik, Fába vésett költészet címen, amely Szabó Gyula fametszeteiből kínál válogatást. A 17.00 órakor kezdődő megnyitón az Una Corda énekcsoport is fellép. A kiállítás április végéig lesz majd látogatható.


Füleken ugyanaznap a füleki gimi diákszínjátszóit láthatja a nagyérdemű a Városi Művelődési Központban. Péntek este 18.00 órakor fellép a Zsibongó Kisszínpad A kis kuruc című produkcióval és az Apropó Kisszínpad Az édes álmok című feldolgozással. Belépőjegy 3 euróért váltható. 


Losoncon sem maradunk színház nélkül, itt ugyanis másnap, november 30-án a Kármán József Színház ismétli meg a tavasszal már bemutatott jubileumi előadását. A Dalszínház-múzeum című összeállításban a társulat oszlopos tagjai lépnek színpadra. A vidám zenés produkció 18.00 órakor kezdődik a B.S. Timrava Színházban. Jegyek 3 euróért válthatók.

Szombaton másféle zenei élményben is részesülhet, aki ellátogat a Franz Sörfőzdébe, ott ugyanis a Para együttes ad koncertet. Részletek ITT.


És hasznos megemlíteni, hogy aki mostanáig halogatta a losonci zsinagógában kiállított kínai agyaghadsereg megtekintését, az ne várjon tovább, a kiállítás november 30-án bezárja kapuit.  


December 1-én (vasárnap) pedig ismét városnéző séta Losoncon, ezúttal a Katonák és kaszárnyák nyomába lehet eredni Puntigán József vezetésével. Találkozó 14.00 órakor az YMCA épülete előtt. Ezúttal a résztvevők ajándékot is kapnak, az eddigi sétákról készült füzeteket.


És még egy picit előre szaladok az időben: december 2-án ismét találkozó a könyvtárban, kezdés 16.00 órakor a téma pedig: Az író is ember.


December 8-án a Sybill című 3 felvonásos operett tekinthető meg Losoncon az Őszi Színházi Napok keretén belül. A 18.00 órakor kezdődő magyar nyelvű előadásra jegyek a szokásos helyeken és személyeknél már megvásárolhatók.

Kívánok kellemes ÉLményeket!

(a plakátokra kattintva, azok nagyobb méretben nyílnak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése