2019. november 17., vasárnap

Programajánló november 18-24.

November második felébe huppantunk, azt nem mondom, hogy észrevétlenül, hiszen a 30 évvel ezelőtti események nem hagyják, hogy ne tudatosítsuk milyen dátum van.
Hogy a hét további napjai se teljenek el élmények nélkül, lássuk mit kínál Losonc és a környék az előttünk álló napokon.

Kezdjük a mai délutánnal: 14.00 órától városnéző séta indul helytörténészeinkkel az egykori iskoláink nyomában. Találkozó a Kármánsulinál.

16.00 órától a régi Városházán Peter Janku várja műsorral az érdeklődőket, 17.00 órakor az épület melletti téren tartanak megemlékezést, majd 18.30 órától Tóbiás Szidi koncertje hallgatható meg a Városháza nagytermében. A belépés ingyenes.

November 18-án (hétfőn) a Franz Sörfőzdébe ismét ellátogat Whisky, az ismert énekes, hogy 19.00 órától az USA délnyugati államaiban szerzett tapasztalatairól meséljen a nagyérdeműnek.

Az Őszi Színházi Napok keretében a budapesti szlovák nyelven játszó Vertigo Színház is városunkba látogat, ezúttal a Noc Helvera című produkciót tekinthetjük meg 18.00 órától a B. S. Timrava színházban. Az előadásban a füleki származású Nagy Andrást valamint Garajszki Margitot láthatja a közönség.

Rimaszombatban hétfőn a Komáromi Jókai Színház Edith és Marlen című előadása tekinthető meg 19.00 órától a Városi Művelődési Központ színháztermében.


November 21-én (csütörtökön) Füleken Szalonna és bandája koncert 17.00 órától a Városi Művelődési Központ báltermében. Belépődíj 3 euróért váltható.

Aki kíváncsi a losonci Timrava színjátszó csoport szlovák nyelvű előadására, az ne hagyja ki csütörtökön este 18.00 órától az új bemutatójukat, amely Benedetti: Už ťa nepoznám/Nem ismerlek többé című vígjátéka.

Rimaszombatban november 22-én (pénteken) Jókai Mór magánéletéről esik szó Görbe Márk művészettörténész Asszonyok, ó asszonyok című előadásában. Kezdés 18.00 órakor a Csillagházban.


Füleken pénteken a Zsákszínház „negyvenkedik” egy sort, este 19.00 órától a társulat egykori és jelenlegi tagjai elevenítik fel a Zsákszínház elmúlt negyven évét.


És ha már jubileum, ne feledkezzünk meg a losonci Kármán Színház előadásáról sem, amely a Dalszínház-múzeum címet viseli és amelyet ismét november 30-án tekinthetünk meg 18.00 órától a B.S. Timrava Színház világot jelentő deszkáin.

Szép napokat, élményeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése