2019. november 10., vasárnap

Programajánló november 11-17.

Harminc évvel ezelőtt forradalmi időket éltünk, erről is szól néhány rendezvény az előttünk álló héten. Természetesen nem csak a bársonyos forradalom áll a következő napok fókuszában, máris sorra vesszük mit, hol és mikor lesz érdemes megnézni.


Rimaszombatban mindjárt hétfőn, azaz november 11-én a XVII. Győry Dezső Kulturális Napok következő rendezvényeként a Papa különböző hangszereken hegedül című előadás 19.00 órától tekinthető meg a VMK báltermében. Az „Egy-vagy két-lakodalom pontos leírása” alcímet viselő művet előadja Lajos András.

November 13-án (szerdán) a Városházán 17.00 órától beszélgetést tartanak a 30 évvel ezelőtti forradalmi események főbb losonci résztvevőivel és pozsonyi vendégekkel.


November 14-én (csütörtökön) 17.00 órától a Kármánsuli emeleti termében Gerlóczy Gedeonról a képmentő építészről tart előadást az unokaöccse, a Csontváry-hagyaték jelenlegi kezelője Gerlóczy Gábor, budapesti képzőművész.

November 16-án (szombaton) ismét konkrétan is hozzájárulhatunk bolygónk megmentéséhez, hiszen a losonci önkéntesek ismét szemétgyűjtést szerveznek a fürdőnél.


Ugyanaznap Füleken délután 13.00 órától a Füleki Vár szezonzáró sétára várja az érdeklődőket. A város három legrégebbi épületének, azaz a vár, a Koháry-kúria és a ferences templom bejárása mellett a füvesasszony teájával és forralt borral is kedveskednek a Koháry II. István nyomába eredőknek.


Vasárnap délután Losoncon is sétát tartanak, ezúttal november 17-én a város egykori iskoláit veszik sorra. Találkozó 14.00 órakor a Kármán József Alapiskola és Óvoda előtt. A sétát Böszörményi István és Puntigán József vezetik.

Aznap mindenfelé a bársonyos forradalomra emlékeznek, Losoncon a Városházán 16.00 órától Peter Janku elmaradhatatlan zenés műsora, 17.00 órától a Városháza téren megemlékezés, majd 18.30 órától Tóbiás Szidi koncertje a Városháza nagytermében.

Rimaszombatban ugyanaznap levetítik a Szekeres Éva – Lichtmanegger László Bársonyos kisváros című filmjét 15.00 órától az Orbis moziban. Magyar nyelven, szlovák feliratokkal.

Kívánok mindenkinek bársonyosan múló napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése