2019. szeptember 1., vasárnap

SZEPTEMBERI előzetes programajánló

Eltelt a nyár, itt az ideje, hogy újból előre tekintsünk, egész konkrétan most nézzük meg, mi vár ránk szeptemberben Losoncon és a környéken.


Szeptember 2-án (hétfőn) ismét találkozó lesz a Nógrádi Könyvtárban, a Szót értőket 17.00 órára várják ismét sok szeretettel.


Szeptember 5-én (csütörtökön) a Szabó Gyula Emlékházba is érdemes lesz ellátogatni, hiszen 17.00 órakor A föld rétegei címmel nyílik kiállítás Kutak Adrienn iparművész munkáiból. A kiállítást Pálinkás Tibor nyitja meg és október 5-ig lesz megtekinthető.

Ugyanaznap Rimaszombatban A borban öröm, barátság, dal és boldogság van címmel Gárdonyi és a bor; a bor és az irodalom kapcsolatáról esik szó 17.30 órától a Csillagházban, az Egerből érkező előadók, többek között Gárdonyi Géza dédunokájának is köszönhetően.

Szeptember 8-án (vasárnap) a losonci zsinagógában délután 14.00 órától a Cesta neznáma III. (Ismeretlen út III.) címmel a zsidó származású építészekre emlékeznek a Holokauszt emléknap alkalmából. A rendezvény Zulfizar Zázrivá (zongora) és Szeghő Dániel (cselló) koncertjével zárul.


Szeptember 11-én (szerdán) Rimaszombatba látogat a Komáromi Jókai Színház a Padlás című produkciójával. A 18.00 órakor kezdődő musicalre jegyek a Tompa Mihály Könyvesboltban 8 euróért válthatók.

Lackfi János

Szeptember 17-én (kedden) egy beszélgetés erejéig Losoncra látogat Lackfi János. A 17:00 órakor kezdődő rendezvény a Kármán József Alapiskola és Óvoda Ráday termében valósul meg.

Aki irodalom helyett inkább az Őrség ízeivel szeretne megismerkedni, az ugyanaznap menjen el a rimaszombati Csillagházba 17.30 órára, ahol Gaál Zsuzsanna Az Őrségi konyha kincsei - régi és mai receptek c. kötet szerzője vár minden érdeklődőt egy gasztronómiai utazásra és ételkóstolóra.

Losoncon 2019. szeptember 22-én, 18.00 órakor látható

Szeptember 22-én (vasárnap) Losoncon megnézhetjük a Kassai Thália Színház előadásában a Légy jó mindhalálig című musicalt, sok-sok ügyes gyermekszereplővel és természetesen a színház felnőtt színészeivel. A 18.00 órakor a B. S. Timrava Színházban kezdődő előadásra jegyek szeptember 2-től kaphatók a szokott helyeken, azaz Sólyom Évánál, a Kvety 3 Virágom virágboltban (Prior áruház) és Demecs Andreánál (jegyfoglalás a 0918 878 230 tel. számon).

Aki esetleg szlovák klasszikus műre vágyik a színpadon, az ne hagyja ki a szeptember 24-én 19.00 órától a B.S. Timrava Színházban kezdődő Július Barč-Ivan: Mastný hrniec című komédiát a Trencséni Városi Színház előadásában. Jegyek 11 euróért válthatók.

A hónap végére pedig egy kis zenei csemege: szeptember 28-án (szombaton) a losonci Apolló Moziban Richard Müller, Michael Kocáb és Ondřej Soukup Šansóny a iné piesne (Sanzonok és más dalok) címmel ad koncertet 18.00 órától. Jegyek 23 eurótól kaphatók.

Nagyjából ennyit előzetesen a szeptemberi programokról, ismét jönnek majd a heti programajánlók, ahol bizonyára további rendezvényekről is szó esik. Természetesen továbbra is érdemes lesz figyelni a blog facebook oldalát, ott folyamatosan közzéteszem, ami elém kerül…

Kellemes napokat kívánok minden kitartó olvasónak!
(meg a kevésbé kitartóknak is)

Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése