2019. szeptember 22., vasárnap

Programajánló szeptember 23-29.

Bizonyára nem én vagyok az egyetlen, aki túl korainak érzi ezeket a hideg reggeleket és hosszú meleg ősz után áhítozik. Hogy legalább a kultúra iránti vágyunk ki legyen elégítve, ismét összefoglaltam mi várható Losoncon az előttünk álló napokban.

Szeptember 24-én (kedden) 19.00 órától a B.S. Timrava Színházban megtekinthető Július Barč-Ivan: Mastný hrniec című komédiája a Trencséni Városi Színház előadásában. Jegyek 11 euróért válthatók.

Szeptember 26-án (csütörtökön) a Nógrádi Könyvtárban Monika Vozárová képeiből nyílik kiállítás, amelynek témáját a népszokások alkotják. A kiállítás egészen október végéig lesz megtekinthető.

Szeptember 27-én (pénteken) immár negyedik alkalommal nyílik kiállítás a Föld kincseiből a losonci Galéria üzletközpontban. A szombaton folytatódó rendezvényen a különböző ásványok, kövületek, drágakövek meg is vásárolhatók.

Szeptember 28-án (szombaton) a losonci Apolló Moziban Richard Müller, Michael Kocáb és Ondřej Soukup Sanzonok és más dalok címmel koncerteznek 18.00 órától. Akad még néhány eladó jegy...

Vasárnap délután önkénteseket várnak némi szemétgyűjtésre a losonci fürdő, erdő stb. megtisztításának céljából. Aki személyesen is tenni akar valamit környezete tisztaságáért, ráadásul jó társaságba is vágyik, az 13.00 órára menjen a losonci fürdő előtti parkolóba.

Aki vasárnap színházba menne, az ellátogathat Rimaszombatban a Városi Művelődési Központba, ahol Maroš Kramár, Marko Igonda, Henrieta Mičkovicová, Lenka Barilíková látható majd 18.00 órától a színpadon az Už ti nikdy nenaletím című komédiában.

Ne feledkezzünk meg a kiállításokról sem: a Szabó Gyula Emlékházban még mindig megtekinthető a Kutak Adrienn iparművész műveiből összeállított kiállítás, amely a Föld rétegei címet viseli.

A losonci zsinagógában továbbra is csendben álldogál 55 kínai agyagkatona és várja, hogy megnézzük őket.

Mozduljunk ki!

(kattintással nagyobb méretben nyílik)

Utóirat: Idén ünnepli 20-ik születésnapját a losonci Pitypang gyermeknéptánccsoport. Ebből az alkalomból október 19-én gálaműsorral egybekötött bált rendeznek a losonci Vigadóban. Az este 19.00 órakor kezdődő rendezvényre minden támogatót, egykori és jelenlegi táncost, szülőt, szomszédot, rokont, érdeklődőt stb. nagyon sok szeretettel várnak. Jegyvásárlás és helyfoglalás a plakáton feltüntetett telefonszámokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése