2018. június 24., vasárnap

Programajánló június 25. – július 1.

Nyár van! Az időjárás ugyan ezt nem mindig veszi figyelembe, de mi igazán ne zavartassuk magunkat: nyár van és kész! :-)
Következzen néhány remek program a hétre:

Még ma (vasárnap) este a losonci zsinagógában More chassidic songs, azaz haszid dalok csendülnek fel a Baruch Myers, Boris Lenko, Jozef Lupták és Miloš Valent összetételű kvartett előadásában. A 18.00 órától kezdődő koncertre jegyek 5 euróért kaphatók.

Rimaszombatban ugyanebben az időpontban kezdődik a Komáromi Jókai Színház előadása Dosztojevszkij Félkegyelmű című lélektani regényének színházi adaptációja a Városi Művelődési Központ színháztermében.

Aki a héten szívesen építene kalákában fürdőt, az menjen Egyházasbástra, ahol június 25. és július 1. között I. Felvidéki fürdő- és közösségépítő kalákát tartanak, amelynek célja a Mogyorós-kút új arculatának létrehozása. A munkán kívül esténként Böszörményi István előadásán, Zselenszky Tamás egygitáros estjén, Kerényi Éva könyvbemutatóján és Topor Feri táncházában lehet kikapcsolódni. Jelentkezés és bővebb infó e-mailben a medvesalja@gmail.com címen, telefonon +421911615896 telefonszámon. 


Június 28-án (csütörtökön) rendhagyó helyszínen tartja szokásos foglalkozását a losonci Ringató csoport. 10.00 órára a ligetbe várják családi piknikre a kicsiket és nagyokat, ez egyben évadzáró is lesz részükről. Gyümölcsöt, sütit szívesen fogadnak…


Ugyan nem éppen kulturális rendezvény, de bizonyára sokakat érdekel: június 29-én Vilkén jár Böjte Csaba és 18.00 órától szentmisét mutat be a helyi római katolikus templomban.


Június 29-én (pénteken) este 21.00 órától csendül fel a ligeti amfiteátrumban Verdi Traviatája a besztercebányai Állami Opera előadásában. A szabadtéri előadásra jegyek 13 euróért kaphatók.

Június 30-án (szombaton) streetball rangadóra várnak kicsiket és nagyokat Losoncon. A 4 kategóriában megvalósuló mérkőzések 16.00 órától kezdődnek az Osloboditeľov lakótelepi „vidám játszótéren”. Jelentkezni június 26-ig lehet a városháza 147. sz. irodájában.

Aki ennél csendesebb kikapcsolódásra vágyik, annak ajánlom szíves figyelmébe a múzeumokat és képtárakat. A Nógrádi Múzeum és Galériában június 29-ig tekinthető még meg a Reflexie IV. című kiállítás.

A Szabó Gyula Emlékházban július végéig látogatható a Divín 2018 elnevezésű tárlat, amelyet Burai István emlékének ajánlottak. A kiállítás anyagát a Divényben 5 éve működő Bloom Galéria által rendezett 4. nemzetközi festészeti szimpózium képeiből válogatták össze. Az Emlékház péntekenként 14.00-17.00 óra között látogatható, más időpontot 2 nappal korábban ajánlatos egyeztetni a 0911 494 485 telefonszámon.

Kívánok mindenkinek kellemes napokat, továbbra is várom az értesítéseket az egyes rendezvényekről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése