2018. június 10., vasárnap

Programajánló június 11-17.

Kétszer is megnéztem a naptárt, hogy valóban június közepén tartunk-e már, olyan hihetetlenül gyorsan múlnak a napok. Hogy az elkövetkező egy hétben ne csak munkával, hanem némi kikapcsolódással is múlassuk időnket, ismét csokorba gyűjtöttem a hét rendezvényeit.


Mindjárt hétfőn, azaz június 11-én a Szótértők találkoznak a Nógrádi Könyvtárban, a szokásos időpontban, 17.00 órakor. A Harminc találkozó után – vakáció előtt beszédes címet viselő találkozóra minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Június 12-én (kedden) délután 15.00 órára várják a legkisebbeket a Kármán József Alapiskola Ráday-termébe a ringatósok, ahol a Vaskakas Bábszínház a Tütü-Tutu-Autó című előadását tekinthetik meg a 0-3 év közötti apróságok szüleikkel együtt. A részvétel ingyenes.

Június 13-án (szerdán) Rimaszombatban a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola FOUR FEST című rendezvényén nem csupán a versenyzés kap teret, hanem focitorna, DJ show és a sztárvendég a Metalinda együttes is. Ez utóbbi este 19.00 órakor kezdi koncertjét a Fekete Sas udvarán.

Szintén június 13-án tartja idei utolsó bemutatóját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Este 19.00 órától Heinrich von Kleist: Az eltört korsó című vígjátékát tekintheti meg a nagyérdemű.

Losoncon június 14-én (csütörtökön) este 19.00 órakor az Apolló Moziban Jozef Hollý és zenekara ad koncertet. A produkcióra jegyek 17 és 19 euróért még kaphatók.

Aki inkább kórusműveket hallgatna a zsinagógában, az ne hagyja ki másnap, azaz június 15-én (pénteken) a megalakulásának 85-ik évfordulóját ünneplő Ozvena vegyeskar ünnepi koncertjét 17.00 órától. Belépődíj tetszés szerint.

Ugyanaznap este a B.S.Timrava Színházban tartja 125-ik premierjét a szlovák nyelven játszó losonci Timrava Színjátszócsoport. Osvald Záhradník: Zurabája című művét 18.00 órakor mutatják be, aki pénteken nem ér rá, az 18-án (hétfőn) megnézheti a reprízt.


Június 16-án (szombaton) Füleken a várat elfoglalják a törökök. Az idei rendezvény valódi török hangulatú érdekességekkel, az Ezeregyéjszaka meséivel, harci bemutatókkal és előadásokkal, szúfi zenével, interaktív, a keleti kultúrát, művészetet és kézművességet bemutató állomásokkal, gasztronómiai specialitásokkal, vízipipával, müezzin énekkel, mobil szerájjal és sok más különlegességgel várja a látogatókat! Belépőjegy felnőtteknek 3 euró, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 1,50 €.
Másnap, azaz június 17-én ugyanott immár 12-ik alkalommal tartanak íjászversenyt. A különböző kategóriákban zajló megmérettetésre akár a helyszínen is lehet még jelentkezni.


Június 17-én este Pincen lép fel a Kassai Thália Színház, mégpedig a Lackfi János művei alapján készült Milyenek a magyarok című zenés útikalauzzal. Az előadás 18.30 órakor kezdődik és jelképes, 1 eurós belépő ellenében tekinthető meg.

Kívánok mindenkinek kellemes ÉLményekkel teli napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése