2018. június 17., vasárnap

Programajánló június 18-24.

Június második felében is egy sor izgalmas rendezvény vár ránk, nem csak Losoncon, hanem a közeli településeken is.


Ma Pincen 18.30 órától a Kassai Thália Színház művészeinek és Lackfi Jánosnak köszönhetően megtudhatjuk Milyenek a magyarok? A zenés útikalauzként hirdetett előadás 1 euró ellenében tekinthető meg.

Aki pénteken lemaradt a Timrava Színjátszócsoport bemutatójáról, az hétfőn, június 18-án megtekintheti Osvald Záhradník: Zurabája című művét 18.00 órai kezdettel (szlovák nyelven) a B.S. Timrava Színházban.

Aki színház helyett hétfőn este inkább mozizna, az elmehet a Franz Sörfőzdébe, ahol a Filmklub keretében 19.00 órától vetítik a Jöjj el napfény!/ Vnútorné slnko című francia romantikus vígjátékot Juliette Binoche főszereplésével.


Június 19-én (kedden) új kiállítás nyílik a Szabó Gyula Emlékházban Divín 2018, Burai István emlékére címmel. A Galéria Bloom Nemzetközi Festészeti Szimpóziumának kiállítása 17.00 órakor kezdődik, a megnyitón Mgr. Gabriel Nagy zongorázik, Martina Predajnianska pedig verset mond.
A kiállító művészek: Gonda Zoltán, Salmon György, Luffé, Jozef  Paluska, Ja Sancho, Ladislav Demko, Vincent Kaleta, Ivan Janicky, Július Simo, Marián Kompánek. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!


Június 22-én (pénteken) délelőtt 10.00 órára várják a legkisebbeket a szokásos Ringató foglalkozásra a Nógrádi Könyvtárba.


Ugyanaznap délután a nagyobb gyerekeknek is jelenésük lesz, hiszen 16.00 órakor kezdődik a B.S. Timrava Színházban a Kármánsuli gálaműsora, Az élet szép… címmel. A táncot, zenés, szórakozást és boldog vidám diákokat ígérő programra minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

És hogy a legnagyobbak se maradjanak program nélkül pénteken, a ĽADOVO FEST 2018 zenei fesztivál kezdődik Bolykon, és szombaton is folytatódik. A rengeteg zenei fellépő mellett rengeteg egyéb programot is ígérnek a szervezők, részletek az esemény oldalán.

Június 23-án (szombaton) ismét Losoncon lép fel a népszerű Radosinai Naiv Színház, ezúttal a BESAME MUCHO című produkciót tekintheti meg a tisztelt nagyérdemű 19.00 órától a B.S.Timrava Színházban.

Aki szombaton színház helyett inkább Omega koncertre menne, az menjen Rimaszombatba, ahol a szabadtéri színpadon 21.00 órakor kezdődik a neves zenekar koncertje. 20.00 órától az Elán Forever előzenekar játszik. Jegyek 25 euróért kaphatók.


Csábról is érkezett egy meghívó, mégpedig a SzederFeszt elnevezésű fesztiválra, amely szombaton és vasárnap, azaz június 23-24. tart. Részletes program ITT olvasható.

És akinek még mindig kevés a szombati választék: idén Serkében rendezik meg a Ruiny /Romok elnevezésű rendezvényt, amely ezúttal nemzetközi vizuális és zenei élményeket ígér a serki romkastélyban. Jegyek 8 euróért online kaphatók.

Június 24-én (vasárnap) a losonci zsinagógában More chassidic songs /További haszid dalok/ csendülnek fel a Baruch Myers, Boris Lenko, Jozef Lupták és Miloš Valent összetételű kvartett előadásában. A 18.00 órától kezdődő koncertre jegyek 5 eurótól kaphatók.


Ugyanebben az időpontban kezdődik Rimaszombatban a Komáromi Jókai Színház előadása Dosztojevszkij Félkegyelmű című lélektani regényének színházi adaptációja a Városi Művelődési Központ színháztermében. Jegyek a kamarelőadásra korlátozott mennyiségben elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban kaphatók. Jegyár 8 €.

Kívánok mindenkinek kellemes napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése