2017. április 23., vasárnap

Programajánló április 24-30.

Ennek a bolondos áprilisi hónapnak utolsó hetére remélem, az időjárás már semmilyen téli izgalmakkal nem készül, elég volt azokból annyi is, amennyit kaptunk, ehelyett inkább kulturális izgalmakat, ÉLményeket szeretnék sok szeretettel mindenki szíves figyelmébe ajánlani.

Mindjárt április 24-én (hétfőn) mozizhatunk egyet a Franz Sörfőzdében, hiszen 19.00 órai kezdettel a Sors kegyeltjei… meg a többiek (Ospalá zátoka /Ma loute) című filmet vetítik. Belépődíj a Filmklub tagjainak 2 euró, nem tagoknak 3 euró.

Ha szeretnénk néhány percre elvonulni a világtól, ajánlom mindenki figyelmébe a Nógrádi Múzeum és Galéria aktuális kiállításait: Avarok és Szlávok a Dunától északra és Kézművesség a történelem előtti időktől napjainkig. Mindkét kiállítás egyébként május 28-ig várja a látogatókat.

Egyébként Losoncon és a környéken is péntek estétől sűrűsödnek a programok, hiszen a felújított és egyre több díjjal jutalmazott zsinagógában Lucia Šoralová koncertezik április 28-án 18.00 órától. Neki és zenésztársainak köszönhetően sanzon, folk, klezmer és balkáni ritmusok szólnak majd.
A péntek esti zenei élményre jegyek 12-14 eurós áron válthatók ITT.

Rimaszombatban ugyanakkor a Három Rózsa Kávéházba érkezik Durica Katalin, aki Hangácsi Istvánnak és a nézőknek elmeséli milyen Szlovákul szeretni. Az azonos című könyv a helyszínen meg is vásárolható. Kezdés 18.00 órakor, a belépés ingyenes.

A fülekieknek sem kell pénteken este otthon unatkozniuk a TV előtt, mehetnek cimbalomkoncertre is, hiszen szintén 18.00 órától Herencsár Viktória Cimbalommal a világ körül ad koncertet a Művészeti Alapiskola volt koncerttermében (a Koháry téren).


Aki erről Füleken lemaradna, az szombaton, vagyis április 29-én 17.00 órára menjen a losonci Szabó Gyula Emlékházba, ahol szintén crossover (worldmusic) stílusban cimbalmozik majd Herencsár Viktória cimbalomművész. (Jegyek 4 euróért válthatók.) Ez a rendezvény egyben a losonci Kármán Napok zárórendezvénye is – igazán tartalmas két hónap van utánunk kulturális téren, úgy hiszem!

Április 30-án (vasárnap) többek között Zuzana Krónerová is városunkba érkezik, hogy 19.00 órától az Apolló Mozi színpadán a GUnaGu Színház Herečky (Színésznők) című szlovák nyelvű produkciójával szórakoztassa a nagyérdeműt. Partnerei lesznek ebben Zuzana Šebová, Darina Abrahámová és Horján Viktor. A 90 perces előadásra jegyek a Városi Információs Központban és az Arany utcai zeneműboltban válthatók.

A losonci anziksz postaládájába egy csábi zenei rendezvényről érkezett híradás: április 30-án (vasárnap) 16.30-kor Csábon a római katolikus templomban ad koncertet Virágh András Gábor zeneszerző, orgonaművész Budapestről. Az ingyenesen meghallgatható koncertről és az orgonaművészről bővebb tájékoztatás ITT olvasható.

Egyébként Losoncon megtörtént a csoda: a május 6-ára meghirdetett Csárdáskirálynő című 3 felvonásos nagyoperettre elővételben az összes jegy elkelt!
Egy hét múlva hozom a szokásos havi előzetes programajánlót, úgy hiszem, májusban sem kell majd otthon unatkoznunk! :-)

Kívánok e heti ÉLményeink gyűjtéséhez kellemes tavaszi napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése