2017. április 6., csütörtök

SZER+ELEM+EZ?

A fenti cím - így pluszjelekkel megtűzdelve - a címe annak a verses műsornak, amellyel Bandor Éva és Olasz István április 10-én (hétfőn) városunkba látogatnak, hogy a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán-termében 17.00 órától előadják azt.


A Komáromi Jókai Színház művészeit talán nem kell bemutatni, ha mégis, akkor ajánlom mindenki szíves figyelmébe a színház honlapján található adatokat Bandor Éváról és Olasz Istvánról.


A magyar költészet napja előestéjén nem csak a nagy klasszikusok, hanem kortárs költők versei is elhangzanak szép számban, Lackfi Jánostól kezdve Varró Dánielen át Laboda Róbertig.
Az alkotók az alábbi ismertetőt küldték a műsorhoz:

Fiúk, lányok, nők, férfiak!
Jön, jön, jön a SZERELEM!

Álnok és galád módon körbefon, beszivárog a vérkeringésünkbe, megizzaszt, kikészít MINDENKIT! A 20. és 21. század költőit sem kíméli. Van, aki humoron keresztül fogalmazza, van, aki megmártóztat a szépség és kegyetlenség vizében, van, aki csak tétován, botladozva vall a szerelemről, mert "FÉRFI és NŐ hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar. A férfi a nőt, a nő a férfit." (Karinthy F.)


Aki ennél is több információt szeretne, az hallgassa meg a Pátria Rádióban elhangzott riportot ITT.

Mindenkit szeretettel várunk tehát jövő hétfőn öt órára a Kármánsuliba, ahol a komáromi művészekkel együtt bejárjuk a szerelem különböző oldalait, humoros és komoly jeleneteken nevethetünk vagy szomorkodhatunk, mindezt együtt, mindösszesen jelképes 2 eurós belépőjegyért cserébe.

Jó lesz, tudom! Senki se maradjon otthon! :-)

(Képanyag és szöveg forrása: a SZER + ELEM + EZ? Bandor Éva és Olasz István, a Komáromi Jókai Színház művészeinek produkciója, a City Reboot Polgári Társulás égisze alatt készült el.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése