2017. április 2., vasárnap

ÁPRILISI előzetes programajánló

Szombaton egy remek városnéző sétával nyitottuk meg a hónapot, a folytatás sem kell, hogy rosszabb legyen, sőt!


Mindjárt április 3-án (hétfőn) a szokásos 17.00 órára várják a Nógrádi Könyvtárba sok szeretettel a könyvek iránt érdeklődőket. A Szótértők áprilisi találkozójának témája Hegedűs Géza író, költő, a 20-ik század tanúja lesz. Mindenkit sok szeretettel várnak, az olvasótermi találkozóra a belépés ingyenes. Ha már könyvtár, érdemes elolvasni EZT A FELHÍVÁST IS!


Április 6-án a legkisebbeket és szüleiket várják a Nógrádi Könyvtárba a szokásos csütörtök délelőtti Ringatóra. Ezúttal Simon Anikó Dévény terapeuta érkezik vendégként, akivel a mozgásfejlődés szakaszairól lehet beszélgetni 10.30 órától.


Április 7-én és 8-án (vagyis pénteken és szombaton) Húsvéti Vásárt tartanak a Köztársaság téren. A pénteken délután kezdődő rendezvényen előbb iskolások, majd 15.00 órától a Temperament Cimbal Orchestra lép fel, majd estig folklór és tánccsoportok szórakoztatják a vásározó tömeget. Szombaton 10.00 -13.00 óra között a MIKOband lép porondra ugyanott.


Aki pénteken este inkább más muzsikát hallgatna, az menjen 20.00 órára Fülekre, egész pontosan a VMK első emeletére, ahol a második klubkoncerten a Guru Brothers zenél, a szünetben pedig ismét szving táncokat lehet tanulni. Belépőjegy 2 euró. 


Április 10-én (hétfőn) jeles vendégeink lesznek, hiszen a Komáromi Jókai Színház művészei, Bandor Éva és Olasz István érkeznek Losoncra a SZER+ELEM+EZ? című verses műsorukkal, amelyet klasszikus és kortárs költők műveiből állítottak össze. A Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán termében 17.00 órakor kezdődő műsorra a belépőjegy szimbolikus 2 euróba kerül. Jegyek a helyszínen válthatók. Egy kis hangos előzetes a műsorhoz ITT hallgatható.

Április 12-én (szerdán) a Föld és a Víz Napját ünnepli a város is, nem is akárhogy, délelőtt 9.00 és 12.00 óra között számos szervezet és cég összefogásával a Köztársaság térre várnak minden érdeklődőt. Az érdekes program keretén belül lesznek versenyek a gyermekeknek, sólyomröptetés, filmek, prezentációk és sok egyéb is.


Ha már a téren vagyunk, ne menjünk messzire, szintén szerdán a Galéria üzletközpont első emeleti kiállítótermében 14.00 órakor nyitják meg a FANTÁZIA BIRODALMA címmel meghirdetett gyermekrajzpályázatra beérkezett művekből készült kiállítást, amelybe 11 országból 134 iskola jelentkezett.

És természetesen nem szabad megfeledkeznünk a szintén április 12-én délután 15.00 órakor kezdődő CSIRIBIRI JÁTSZÓHÁZRÓL sem, amelynek témája a húsvét lesz és amelyet a Kármán József Alapiskolában tartanak. A játszóház vezetője Hajdók Hajnalka.

Ha már húsvét, akkor PALÓC HÚSVÉT A FÜLEKI VÁRBAN, erről még bővebb információkkal nem szolgálhatok, április 17-re, hétfőre tervezik a szervezők.

Húsvét után ismét nyugodtabb tempóban folytatódnak a Kármán Napok rendezvényei, április 21-én (pénteken) Kelemen László gyűjteményeiből készült kiállítás megnyitója zajlik majd 17.00 órától a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán termében. A megnyitón Korponai István zenél majd.

Április 22-én (szombaton) ismét Losoncon zenél a Mr.Psycho & The Dark Angels együttes! Ezúttal a lengyel sPolish Radio zenekar is csatlakozik hozzájuk a Mexico bárban.

Aki a pop-rock és rockabilly muzsika helyett inkább szvingelne, az ugyanaznap este menjen a Franzba, ahol a kilenctagú FATS JAZZ BAND játszik majd hamisítatlan hot-jazz és szving muzsikát. A táncos estre jegyek elővételben 10 euróért vásárolhatók az Arany utcai zeneműboltban.

Április utolsó napjaiban ismét ránk köszönt a bőség zavara! Április 28-án Rimaszombatban a Három Rózsa Kávéházba érkezik Durica Katalin, aki Hangácsi Istvánnak és a nézőknek elmeséli milyen Szlovákul szeretni. Az azonos című könyv a helyszínen meg is vásárolható. Kezdés 18.00 órakor, a belépés ingyenes.

Losoncon a zsinagógában ugyanaznap 18.00 órától Lucia Šoralová és zenésztársainak köszönhetően sanzon, folk, klezmer és balkáni ritmusok szólnak majd. A péntek esti zenei élményre jegyek 12-14 eurós áron válthatók ITT.

Füleken egészen más jellegű muzsikának tapsolhatnak ugyanakkor az érdeklődők, hiszen Herencsár Viktória Cimbalommal a világ körül című koncertje április 28-án 18.00 órakor kezdődik a Művészeti Alapiskola volt koncerttermében (a Koháry téren).


Aki erről pénteken lemaradna, az cimbalommuzsikát szombaton is hallgathat 17.00 órától a losonci Szabó Gyula Emlékházban, ahol szintén Herencsár Viktória lép fel. Műsorán saját kompozíciók szólalnak meg crossover (world music) stílusban. Jegyek 4 euróért válthatók.

Április 30-án (vasárnap) többek között Zuzana Krónerová is városunkba érkezik, hogy 19.00 órától az Apolló Mozi színpadán a GUnaGu Színház Herečky (Színésznők) című szlovák nyelvű produkciójával szórakoztassa a nagyérdeműt. Partnerei lesznek ebben Zuzana Šebová, Darina Abrahámová és Horján Viktor. A 90 perces előadásra jegyek a Városi Információs Központban és az Arany utcai zeneműboltban válthatók.


Tudom, hogy május 6. még elég messzi időpontnak tűnik, azonban úgy látom, olyan nagy az érdeklődés a CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ című 3 felvonásos nagyoperett iránt, hogy érdemes lesz időben bebiztosítani a jegyét mindenkinek, aki nem szeretne erről az este 18.00 órától kezdődő élő zenével kísért produkcióról Losoncon lemaradni. Minden szükséges infó a plakáton olvasható.

Kívánok mindenkinek szerelmetes tavaszt, madárcsicsergéssel, napsütéssel kísért ÉLményeket! Találkozunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése