2017. április 18., kedd

Programajánló április 18-23.

Remélem mindenki kiélvezte a húsvéti ünnepeket, így újult erővel vetheti bele magát a munkába, szórakozásba és gyűjtheti továbbra is a kulturális ÉLményeket.

 
Losoncon még mindig a Kármán Napok jegyében kulturálódhatunk, a héten április 21-én (pénteken) nyílik a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán-termében kiállítás Kelemen László gyűjteményeiből. A 17.00 órakor kezdődő megnyitón Korponai István zenél majd.


Aki szombaton, április 22-én a Novohrad-Nógrád Geoparkkal szeretne vezetett gyalogtúrán részt venni, az ne felejtsen el április 20-ig, vagyis csütörtökig, bejelentkezni erre a rendezvényre a plakáton feltüntetett elérhetőségek valamelyikén. Az útvonal ezúttal: Fülek – Zagyvaróna – Rónafalu (Mély-gödör) – Medves-fennsík –Zagyva-forrás – Salgóbánya – Eresztvény – Fülek lesz.

Akinek a túra után még marad energiája, az szintén szombaton este 9.00 órára elmehet a Franz Sörfőzdébe és Táncterembe, ahol a kilenctagú FATS JAZZ BAND együttes játszik majd hamisítatlan hot-jazz és szving muzsikát.

Ha inkább pop-rock és rockabilly zenére vágyik szombaton este a lelkünk, akkor irány a losonci Mexiko Bár, ahol a losonci Mr.Psycho & The Dark Angels együttes a lengyel sPolish Radio zenekarral muzsikál 20.00 órai kezdettel.

Április 23-án (vasárnap) a Galéria üzletközpontba délután 15.00 órától a 12 hónaposnál kisebb gyerkőcöket várják „mászóversenyre”. A verseny 8-ik évfolyamában ismét 5 méteres pályát kell teljesíteniük a kicsiknek.


Mellesleg, ha a legkisebbekről van szó, nem feledkezhetünk meg a Ringató foglalkozásokról sem, amelyeket általában csütörtökön délelőtt 10.30* 10.00 órától tartanak a Nógrádi Könyvtárban. A magyar nyelvű zenei foglalkozások ingyenesek, olykor szakemberekkel való beszélgetések is tarkítják őket. Érdemes szólni a kisgyermekes ismerősöknek, aztán követni a losonci Ringató fb oldalát is, így akkor sem maradnak le a történésekről, ha véletlen kihagynám a programajánlóból…

Kívánok mindenkinek kellemes hetet!

(*javítva: ápr.19.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése