2017. február 19., vasárnap

Programajánló február 20-26.

Álmomban már tavasz van, nyílnak a színes virágok, illatokkal és madárcsicsergéssel teli a világ… Ehhez képest odakint sötét hideg vár ránk, jobb lesz valami benti elfoglaltságot keresni, nem? :-)


Például mindjárt hétfőn, február 20-án mehetünk moziba is. A Karlovy Vary Filmfesztivál fődíjas filmjét, az Ernelláék Farkaséknél (szlovákul: Rodinné šťastie) című filmet 19.00 órától vetítik a losonci Apolló Moziban. Jegyet 4 euróért vásárolhatunk rá.

Ugyanaznap Füleken kicsit korábban, 16.30 órától tartják a Nógrádi Életmesék könyvbemutatót a Magyar Közösségi Házban. A TANDEM nonprofit szervezet Életmesék projektje élettörténetek gyűjtésén keresztül kapcsolja össze az idős és fiatal generációt. Bővebben minderről ITT olvashatunk.

Február 21-én (kedden) este 20.00 órától a Richard Müller énekesről készült film tekinthető meg a Franz Sörfőzdében, majd beszélgethetünk a film rendezőjével is, Miro Removal. Belépőjegy 5 euróért kapható.


Február 23-án (csütörtökön) Füleken a Városi Honismereti Múzeumban 16.30 órakor nyitják meg Léda Adela Vašová helyi festőművész „Kaiga“ című kiállítását.

Február 24-én (pénteken) Rimaszombatba várják mindazokat, akik szeretnének többet megtudni az aktuális politikai helyzetről. A 18.00 órakor kezdődő Rimaszombati Kávéházi beszélgetés Ondrejcsák Róbert államtitkárral a Három Rózsa Kávéházban valósul meg. 

Ugyanaznap Losoncon délután 15.00 órától farsangi maszkokban sétáló emberekkel lehet majd találkozni a B. S. Timrava Színház és a piac között. A menethez bárki csatlakozhat, a résztvevők belépőjegyet kapnak a hétvégi „farsangtemető” rendezvényre.



Február 25-én (szombaton) Panyidarócon tartanak farsangi bált, ahol a talpalávalót a Kelemen-duó szolgáltatja. A 10 eurós belépőjegyért cserébe a jó hangulaton kívül vacsorát is adnak természetesen. Jegyek a plakáton olvasható személyeknél vásárolhatók.

Szombaton egyébként két ismert szlovák színész, apa és fia látogat el a Franz Sörfőzdébe, konkrétan Marián és Martin Geišberg. A zenés-verses estjük 19.00 órától kezdődik, jegyeket 8 euróért árultak…


Február 26-án (vasárnap) pedig mindenkit várnak a losonci piacra, vásárcsarnokba, ahol temetik a nagybőgőt, meg töltik a kolbászt, meg ropják a táncot, és egy csomó más dolgot is elkövetnek, hogy a losonciak kedvében járjanak így a farsang lezárásaként. Például a 3 eurós belépőjegyért cserébe fánk és tea is jár. Ráadásul a gyermekek 10 éves korig ingyen szórakozhatnak. A reggel 8.00 órától 15.00 óráig tartó rendezvényt kár lenne kihagyni!


Amit pedig szintén kár lenne kihagyni, az a könyvtári kiállítás, szóltam már róla többször: Jakab Réka, egy fiatal kassai linómetszeteit tekinthetjük meg február végéig, mielőtt még nálunk is kitörne a tavaszi szünet.

Kívánok mindenkinek ÉLményekkel teli kellemes napokat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése