2017. február 12., vasárnap

Programajánló február 13-19.

Február közepén járunk, a piros szívecskékkel megspékelt Valentin-nap is ezt jelzi.

Aki nem bírja kivárni a február 14-et, az menjen ma délután 15.00 órára a Galéria üzletközpontba, ahol mindenféle meglepetéssel várják a párokat, gyerkőcöket és játékos kedvű személyeket.

Egyébként kedden, február 14-én 10.00 -14.00 óra között Valentin-napi „őrjáratok” járják majd a várost, ezúttal pusziért édesség jár meg piros szívecske, tessék kérem mosolyogni, Szent Bálint is örülne.

Ugyanaznap este Pavel Hirax Baričák nevű úriember érkezik a losonci felújított Városházára, hogy 18.00 órától motivációs előadást tartson, bemutassa műveit és meséljen utazásairól is. A zenével kísért estére a belépőjegy elővételben 6 euróért váltható, kezdés előtt 7 euróért, illetve az arra jogosultak kedvezményesen 3 euróért vehetnek majd jegyet.

Aki szereti a szlovák mai gyermekdalokat, az február 15-én elmehet Miro Jaroš losonci koncertjére az Apolló Moziba. A 16.30 órakor kezdődő műsorra jegyek 8 euróért válthatók.

Aki viszont a szlovák népviseletek kedvelője, az február végéig látogasson el a losonci Matica Slovenská székházba, ahol népviseletbe öltöztetett babák sokaságát állították ki.


A Nógrádi Múzeum és Galériában egy új kiállítás nyílt a héten, amely egészen április elejéig látogatható. A „Mojim národom!” (Népeimhez) című vándorkiállítás témája az első világháború.

Ha már kiállítás, a Nógrádi Könyvtárban egészen február végéig tart Jakab Réka: Rezonancia című tárlata, amely a fiatal kassai alkotó linómetszetei legjavát mutatja be egy érdekes művészeti projekttel együtt. A kiállítás az udvarból nyíló szlovák szakirodalom részlegének galériájában található. 


Február 18-án (szombaton) végre a losonci csemadokos bálozók is kitáncolhatják magukat a Vigadó nagytermében, és élőben élvezhetik majd Oszvald Marika és Jenei Gábor művészetét. A talpalávalót a Szexi Csokoládé Dance Band szolgáltatja. Jegyek 28 euróért vásárolhatók.


Aki ennél egyszerűbb és olcsóbb mulatságra vágyik, az látogasson ki február 25-én Panyidarócra, ahol este 20.00 órától 10 euró fejében mulathat a község FARSANGI BÁLJÁN. Ott a Kelemen-duó zenél majd, és a belépőjegyért cserébe természetesen vacsora is jár. Jegyek a polgármesteri hivatalban, illetve a plakáton olvasható személyeknél vásárolhatók.

Kívánok mindenkinek kellemes napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése