2015. október 16., péntek

Vizes műfaj

Ebben a napok óta tartó esős időben hová máshová invitálhatnám a nagyérdeműt, mint a losonci Szabó Gyula Emlékházba? A blogon már bemutattam, IDE kattintva olvashatunk a helyről.

Bejárat a park felől...

A festőművész használati tárgyait és festményeit bemutató állandó tárlaton túl jelenleg az új szárnyban a Munkácsy-díjas Lóránt János Demeter festőművész akvarelljei tekinthetők meg. Sőt, egészen jó hírrel is szolgálhatok: a kiállítást október 25-ig meghosszabbították!

Lóránt János Demeter művei...

Az Emlékház minden pénteken 14.00 - 17.00 óra között tart nyitva hivatalosan, azonban előzetes telefonos egyeztetés alapján nagyon szívesen fogadják más időpontban is az érdeklődőket (a hívható telefonszám: 0911 494 485).
Mellesleg a holnapi NEBÁNTSVIRÁG előadás előtt/végén az októberi-novemberi nyomtatott program is elvihető lesz már, amely a most hétfői MEXIKÓTÓL PANAMÁIG című könyvtári előadással kezdődik és többek között a Szabó Gyula Emlékház következő kiállításának időpontját is tartalmazza már: november 6-án pénteken Szabó Ottó festőművész jubileumi kiállítása nyílik Losoncon!

Ha már program, sőt vizes program - bár nagyon bízom benne, hogy akkor épp nem fog esni az eső - jövő hét szombaton (október 24-én) sok szeretettel várnak mindenkit a PHOENIX Galériába (Vajansky utca 6 szám alatti kapun kell bemenni), ahol 16.30 órai kezdettel bemutatják a Losonc az idő változásaiban című, a magyaron kívül szlovákul és angolul is megjelent könyvet, amely Puntigán József és Mária Adamová munkája. Ennek megfelelően az esemény két nyelven zajlik majd.
Október 25-én vasárnap pedig templomba megyünk, jobban mondva a tornyába is felmászunk (igen, már voltunk ott), 14.30 órakor találkozunk a református templom előtt, majd átmegyünk a katolikus és evangélikus templomba is, és megnézzük kívülről, hogy halad a zsinagóga felújítása. Közben sok érdekességet mesél nekünk mindezekről ismét Puntigán József.

Remélem senkit sem zavartam össze, tessenek nézni a dátumokat, ma Emlékház, holnap színház, hétfőn meg a könyvtárban Közép-Amerika...
A többit meg mondom vasárnap. A program meg majd letölthető és nyomtatható lesz a blog oldalsó sávjából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése