2015. október 4., vasárnap

Programajánló október 5-11.

Torta vagy borkóstoló - ez ITT a kérdés!
Aki még nem tudná, a losonci anziksz blogon remek kis tortát vagy borkóstolóra szóló belépőjegyeket lehet nyerni, mindezt pusztán azért, mert már két éve boldogítjuk egymást az interneten meg a valós életben is (az olvasók és én)…

Különben október 4-én  a mai vasárnap délelőtt Losoncon érdemes kimenni a piacra, gazdanapot tartanak ott mindennel, ami ehhez kapcsolódik, lesz eszem-iszom, terménykiállítás, állatvásár, stb.

Délután Füleken lehet folytatni a mulatozást, ott délután 15.00 órától szüreti felvonulást tartanak, a menet a VMK elől indul, majd a Magyar Közösségi Ház udvarán eszem-iszom és borkóstoló várja az érdeklődőket.

Akik szeretnek olvasni, vagy éppen nem szeretnek, viszont szeretnek beszélgetni, azok ne hagyják ki a Nógrádi Könyvtárban október 5-én délután 5 órától kezdődő összejövetelt, amelynek célja épp a beszélgetés, témája pedig ezúttal Müller Péter és egynéhány könyve, gondolatai. Mindenkit szeretettel várnak, a félreértések elkerülése végett, ez nem író-olvasó találkozó, tehát az író nem lesz jelen…

Mellesleg október az idősek iránti tisztelet hónapja, így a szeniorok 1 euróért iratkozhatnak be a könyvtárba – az akció október 31-ig tart.

Október 6-án (kedden) Füleken 16.00 órától megemlékeznek az 1848-49-es szabadságharc vértanúiról, a megemlékezés helyszíne a Hősök tere.

Október 9-én (pénteken) a Szabó Gyula Emlékházban nem csupán a Lóránt János Demeter műveiből nyílt legújabb kiállítást lehet megtekinteni délután 14.00 és 17.00 óra között,
hanem különböző olaszrizlingeket is lehet majd kóstolgatni 18.00 órai kezdettel. A borkóstoló borait és a szakértelmet a Tarján Borház tulajdonosa biztosítja, aki Salgótarjánban már több éve tart rendszeresen ún. borkurzusokat. Legutóbb Losoncon is felmerült egy BORKLUB megalapításának gondolata, minden potenciális tagot sok szeretettel várunk. A borkóstolóra ajánlott előre helyet foglalni a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen, jegyek majd a helyszínen 10 euróért válthatók. A nedűk kortyolgatásán kívül természetesen a kiállítás is megtekinthető.

Október 10-én (szombaton) délután a PHOENIX Könyvudvar és Galéria várja az érdeklődőket, hiszen Sári László tisztel meg bennünket jelenlétével, 15.00 órától egy könyvbemutatóval egybekötött kellemes tibeti délután részesei lehetünk a Vajansky utca 6-os szám alatt.

Aki a héten színház iránti vágyát is ki szeretné elégíteni, az ugorjon el Rimaszombatba, ahol a ragyolci születésű Molnár Xénia főszereplésével tekintheti meg este 19.00 órától Parti Nagy Lajos Ibusárját, a nem oly rég rangos színházi díjban részesült Gál Tamás rendezésében. A Csavar Színház produkciójára a jegyek elővételben 5 euróért, a helyszínen 8 euróért válthatók.

Vasárnap ismét Csiribiri Játszóház 16.00 órától a Magyar Kulturális Központban, ezúttal Mács Katalin és Hajdók Hajnalka várja sok szeretettel a gyerekeket és szüleiket. A kézműves- és egyéb foglalkozás ingyenes, sőt, eddig a gyerekeknek uzsonna is jutott, gondolom most sem lesz ez másképp…

Még egy fontos információ: október 17-én (szombaton) a Kassai Thália Színház Nebántsvirág című előadása a losonci Őszi Színházi Napok keretén belül 18.00 órakor kezdődik a B. S. Timrava Színházban. Jegyek elővételben a Városi Információs Központban (MIC), valamint Sólyom Évánál (0918 484 544), Hahn Duray Évánál (0908 406 540) és Demecs Andreánál (0918 878 230) kaphatók 8 euróért, az előadás előtt a helyszínen majd 10 euróért.

Kívánok mindenkinek kellemes őszi napokat, találkozunk a rendezvényeken! És nem elfelejteni, október 6-ig a blogszülinapi játékban torta és borkóstoló nyerhető! 

(És már remélem mondanom sem kell, hogy a színessel jelölt szavakra kattintva újabb oldalak nyílnak, ahol az egyes programokról részletesebb információk olvashatók!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése