2015. szeptember 20., vasárnap

Programajánló szeptember 21-27.

Szeptember 25-én 17.00 órától
Tegnapi városnéző sétánkon ugyan nem nagy, de annál lelkesebb társaság gyűlt össze, a séta végén pedig csatlakoztunk a Phoenix Könyvudvar és Galéria (Vajansky u. 6) megnyitójára összesereglett tömeghez. Egy újabb remek hely jött létre Losoncon, aki teheti, látogassa meg, októberben újabb programok várnak ott ránk!

Ma a losonci Fő vagyis Masaryk utcát elfoglalják a kerékpározó, rollerező, korcsolyázó emberek, ott ugyanis délután 16.00 óráig autómentes napot tartanak, számos kísérő rendezvény keretén belül. Ennek örömére ma és 22-én (kedden) ingyenesen vehető igénybe a losonci tömegközlekedés.

Mellesleg, aki még nem látta, az kerítsen rá időt: szeptember 30-ig várja látogatóit a Városháza házasságkötő termének előcsarnokában a régi losonci képeslapokból készült kiállítás, kár lenne kihagyni!

Ha már kiállítás: szeptember 23-án, szerdán, délután 16.00 órakor nyitják meg a Nógrádi Múzeum és Galériában az amatőr képzőművészek műveit bemutató tárlatot, amely a Jesenné stretnutie (Őszi találkozások) címet kapta.

A Nógrádi Könyvtárban szeptember 25-ig tekinthető meg a szlovák szakirodalom részlegének galériájában a különböző nyelvű és korú Bibliákat bemutató vándorkiállítás, sőt csütörtökön, szeptember 24-én 16.00 órától a szerb Milenko Vučetič tart előadást a Biblia – a könyvek könyve címen.

Pénteken, szeptember 25-én műsorok tömkelege vár ránk:
a Nógrádi Múzeum és Galériában 16.00 órától egy szlovák nyelvű irodalmi-zenés összeállítással várják a nagyközönséget,
17.00 órától a Szabó Gyula Emlékházban Lóránt János Demeter Munkácsy-díjas festőművész akvarelljeiből nyílik kiállítás,
18.00 órától pedig a losonci református templomban tart koncertet a Slovenské kvarteto elnevezésű kamarazenekar, belépőjegy 5 euróért kapható majd a helyszínen.

Szeptember 26-án (szombaton) a Novohrad-Nógrád Geopark szervez vezetett gyalogtúrát Fülek – Kazár – Sámsonháza – Fülek útvonalon, amelyre szeptember 23-ig lehet jelentkezni. Belépőjegy felnőtteknek 4 euró, gyermekeknek 15 éves korig 2 euró. A túra nehézségi fokozata könnyű, így mindazokat is sok szeretettel várják, akik eddig nem mertek ilyen kiránduláson részt venni.

Természetesen egész héten várom a LÁNCREAKCIÓ című játékunk helyes megfejtéseit, aki részt vett a szombati sétánkon, az két kérdésre egészen biztosan tudja a választ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése