2015. szeptember 28., hétfő

LÁNCREAKCIÓ - szeptemberi nyertes

A tegnapi teliholdas éjszakán járt le a LÁNCREAKCIÓ című játékunk szeptemberi fordulójának beküldési határideje, összesen 13 helyes válasz érkezett - lássuk ki lesz az a szerencsés, aki kiválaszthatja ebben a hónapban a blogpartnerek által felajánlott csomagok közül a nyereményét.

Lássuk először a kérdéseket és a megfejtéseket:
1. Losoncon a közelmúltban előadás, szombaton pedig séta foglalkozik a szecesszióval, mint építészeti stílussal. A magyar szecessziós építészet megteremtője Lechner Ödön. Pozsonyban melyik épületet tervezte az alábbiak közül?
a. Vigadó (Reduta)
b. Koronázó templom (Szent Márton-dóm)
c. Kék templom (Szent Erzsébet-templom)

2. Természetesen Losoncon is akadnak példák a szecessziós stílusra, az alábbi képen az egyik ilyen épület homlokzata látható. Az udvara is további titkokat rejt… (tavaly októberi sétánkon külön szó volt róla - udvarát pedig az idei sétánkon fedezhettük fel)

Ez az épület:

a. az egyik lakóház a Vasúti utcában
b. a bölcsőde a Jókai utcában
c. az evangélikus parókia a Komensky utcában

3. Szeptember 20-án Pincen lép fel a Kassai Thália Színház a Liliom című előadásával. A mű szerzője:
a. Molnár Ferenc
b. Szigligeti Ede
c. Bertold Brecht

4. És hogy a szokásos nyelvhelyességi kérdés se maradjon ki: Nem tudom, hányan tudják, hogy jelenleg két helyesírási szabályzat is érvényes a magyar nyelv terén, hiszen 2015. szeptember 1-től érvénybe lépett az érdekes változásokat hozó 12-ik helyesírási szabályzat, viszont 2016. szeptember 1-ig még az előző, 11-ik szabályzat is érvényben van. A 11-ik szabályzat melyik évtől van érvényben?
a. 1983
b. 1984
c. 1985

Lássuk tehát a helyes megfejtéseket beküldők névsorát (a válaszok beérkezési sorrendjében):
1.    Balázs Mária
2.    Vágó Krisztina
3.    Benedek Viktória
4.    Kovács Barbara
5.    Sperla Lucia
6.    Kalmár Gertrúd
7.    Mánya Márta
8.    Korponai Tamás
9.    Kučera Tünde
10.    Bolyós Zsolt
11.    Bolyós Csilla
12.    Sabatsky Erzsébet
13.    Folk LC

Jobb híján a random.org oldalt hívtam segítségül,

amely a 6-os számot sorsolta ki,
tehát a szeptemberi forduló nyertese Kalmár Gertrúd. Gratulálok!

Lássuk milyen nyeremények közül választhatja ki az egy neki tetszőt:
1. Barta Majoros Kinga Masszázsszalonja által felajánlott nyeremény: egy váll- és hátmasszázsra jogosító ajándékutalvány. A szalon a Kármán József Alapiskola oldalsó bejáratától közelíthető meg a legkönnyebben, ITT található a honlapja, ITT pedig a közösségi oldala, lehet nézelődni. 

Egy üdítő masszázs?

2. Legújabb blogpartnerünk, a Zornička drogéria felajánlása egy 10 euró összegű ajándékutalvány. A Vasút utcai boltról ITT írtam bővebben, a szokásos árukínálaton kívül remek ajándéktárgyak is fellelhetők itt, ráadásul egyes termékek megvásárlásával a losonci kutyamenhelyet is támogatjuk. Ha időben szeretnénk értesülni az aktuális akciókról csatlakozzunk a bolt közösségi oldalához ITT.

Praktikus árucikkek és egyedi ajándékok

3. A Sol Campana SEW esküvő- és rendezvényszervező cég felajánlása: egy partykellékekből álló csomag, amely főleg lufikat, gyertyákat, szülinapi tortagyertyákat, tortaalátétet, konfettit, szalvétákat és további hasznos apróságokat tartalmaz. A cég közösségi oldalához ITT lehet csatlakozni, honlapja ITT böngészhető.


Remélem sikerül választani! Láncreakció egészen biztosan lesz októberben is, eddigi szokásainkhoz híven a két felmaradó nyereményhez csatlakozik egy további blogpartner felajánlása, hagyjuk magunkat meglepni.
Minden játékosnak köszönöm a játékot, továbbra is érvényes, hogy a legszorgalmasabb játékosok között különdíjat is kisorsolunk a legvégén.

Hamarosan egy új játék vár ránk, lesz némi köze a borkóstolóhoz és ahhoz, hogy immár két esztendeje létezik a losonci anziksz blog!

Frissítés (szept. 29.): szeptemberi nyertesünk a Zornička drogéria ajándékát választotta, jó vásárlást! Így az októberi fordulóba a masszázs és a partykellék csomag megy át, a harmadik ajándék legyen meglepetés...

1 megjegyzés: