2015. szeptember 29., kedd

Kirándulás Hatvanba és Budapestre

Amint azt a losonci anziksz olvasói bizonyára tudják, szeptember 15-én egy autóbusznyi losonci Hatvanba és Budapestre kirándult. A napokban Sólyom Évától kaptam néhány fényképet a kirándulásról, ezeket most a résztvevők szíves engedelmével közzé is teszem, pár mondat kíséretében.


A csapat reggel fél nyolckor indult Losoncról, első megállójuk Hatvanban volt, ahol a város polgármestere fogadta őket. Beszámolt a város múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveiről.

A Grassalkovich-kastély Hatvanban

Onnan átsétáltak a Grassalkovich-kastélyban található Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumba, ahol részletes előadást hallgattak meg Magyarország vizeiről, halairól, madár- és állatvilágáról.


A múzeumban számos időszaki kiállítás és tárlat tekinthető meg, most például Herend van terítéken...


 De nem hiányozhatnak a kitömött állatok sem a Kárpát-medence élőhelyeit és vadfajait bemutató kiállításról.


Ezt követően a parkon keresztül az Élménytérbe sétáltak át, ahol kipróbálható például a lézeres lövészet és íjászat is.


Hatvanból a csapat Budapestre utazott tovább, ahol a Honvéd Főparancsnokság épületében nyár elején megnyílt Csontváry Kosztka Tivadar festőművész átfogó életmű-kiállítását tekintették meg.


A Csontváry géniusza címet viselő kiállításon megtalálható a Nógrádi Múzeum és Galériából kikölcsönzött Gém című festmény is. Érdemes december 31-ig ellátogatni Budapestre és megtekinteni ezt a remek kiállítást.


Természetesen, ha már az ember Budapesten jár akkor nem hagyhatja ki a Mátyás templomot, Halászbástyát sem, sőt megtekintették az elnöki palota előtti őrségváltást is.


A programba még további múzeum és cukrászda látogatás is belefért, majd a kellemes élményekkel gazdagodott társaság este kilenc óra tájban hazaérkezett Losoncra.
Köszönjük a beszámolót!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése