2015. augusztus 29., szombat

LÁNCREAKCIÓ – az augusztusi nyertes

Tegnap éjfélkor járt le a blog LÁNCREAKCIÓ játékának beküldési határideje, hűséges játékosaink ezúttal sem hagytak cserben, amit ezúttal is sok szeretettel köszönök!


Lássuk először a kérdéseket és a helyes válaszokat:

1. Augusztusban nem maradhat el városunkban a Nógrádi Vásár, ami köré az utóbbi években nagyszabású rendezvénysorozatot álmodtak a szervezők. Immáron 320-ik éve rendeznek vásárt Losoncon, hiszen a város a vásártartás jogát:
a. 1622-ben II. Ferdinánd királytól
b. 1656-ban Wesselényi nádortól
c. 1695-ben I. Lipót (Leopold) királytól
kapta meg.

2. A Nógrádi Múzeum és Galéria ebben az évben már XXVII. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Kerámia Szimpóziumot. Losonc mellett melyik település neve szerepel a rendezvény mai hivatalos címében?
a. Kálnó (Kalinovo)
b. Losonctamási (Tomášovce)
c. Videfalva (Vidiná)

3. És ha már a településeknél tartunk… Mi a szlovák megnevezése a romantikus nevű Rózsaszállás településnek?
a. Ružín
b. Ružiná
b. Ružinov

4. Jöjjön még egy kis szokásos nyelvhelyesség is: Melyik mondat a helyes?
a. Egyelőre ennyi, erőt vett rajtam a fáradság.
b. Egyelőre ennyi, erőt vett rajtam a fáradtság.
c. Egyenlőre ennyi, erőt vett rajtam a fáradtság.

E-mailben és a közösségi oldalon üzenetben összesen 8 helyes megfejtés érkezett, a blogra megjegyzésben érkezett megfejtés-tippeket sajnos nem tudom elfogadni, mivel nem a helyes választ tartalmazták.
Érdemes talán egy fél mondatot szánni az egyenlőre/egyelőre kérdésre: az „n” betűs változatot akkor használjuk, ha valamit egyenlő részre osztunk fel, ha mondjuk a munkánkat szakítjuk félbe, akkor az egyelőre változat a helyes.

És akkor a helyes megfejtők névsora (a válaszok beérkezési sorrendjében):
1.    Sperla Lucia
2.    Balázs Mária
3.    Korponai Tamás
4.    Bolyós Csilla
5.    Sabatsky Erzsébet
6.    Folk LC
7.    Bolyós Zsolt

Ezúttal a random.org oldalt hívtam segítségül a sorsoláshoz, az oldal pedig a 2-es számot sorsolta ki, tehát az augusztusi forduló nyertese BALÁZS MÁRIA. Szívből gratulálok, kérem tudassa melyik nyereményt választja az alábbi három közül:

1. Barta Majoros Kinga Masszázsszalonja által felajánlott nyeremény, egy váll- és hátmasszázsra jogosító ajándékutalvány. A szalon a Kármán József Alapiskola oldalsó bejáratától közelíthető meg a legkönnyebben, ITT található a honlapja, ITT pedig a közösségi oldala, lehet nézelődni.

Nagyon jó hely, csak ajánlani tudom!

2. A losonci WAU TAXI által felajánlott nyeremény, egy ezüst kedvezménykártya, amely használóját 12 %-os kedvezményre jogosítja fel. Akinek még nincs a mobiljában a telefonszám, most mentheti el: 0919 359 300. A társaság honlapja ITT böngészhető, közösségi oldalához ITT lehet csatlakozni.

Kedvezményesen és kényelmesen utazhat

3. Legújabb blogpartnerünk, a Zornička drogéria felajánlása egy 10 euró összegű ajándékutalvány. A Vasút utcai boltról ITT írtam bővebben, a szokásos árukínálaton kívül remek ajándéktárgyak is fellelhetők itt, ráadásul egyes termékek megvásárlásával a losonci kutyamenhelyet is támogatjuk. Ha időben szeretnénk értesülni az aktuális akciókról csatlakozzunk a bolt közösségi oldalához ITT.

Praktikus árucikkek és egyedi ajándékok

Természetesen játék lesz szeptemberben is, és továbbra is érvényes, hogy a legvégén különdíjat is kisorsolunk a leghűségesebb játékosok között.
Köszönöm a megtisztelő bizalmat, a nyertestől pedig várom a visszajelzést a kiválasztott nyereményét illetően.
(Érdemes a színessel jelölt szavakra kattintani, ott újabb információk olvashatók).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése