2015. augusztus 30., vasárnap

SZEPTEMBERI előzetes programajánló


Az elmúlt napok Losoncon a vigalom jegyében teltek, óriási tömeget mozgatott meg az idei városnapok is, ráadásul ma még a parkban folytatódik a műsor, estére pedig tűzijátékot is ígértek a szervezők. Közben előttünk a szeptember, a losonci magyar rendezvények időpontjait még mindig nem kaptam meg, érdemes lesz ezért figyelni a heti programajánlókat is itt a blogon.

A hiányzó kommunikáció miatt lemaradtunk a történelmi képeslapokat bemutató kiállítás megnyitójáról is, de sebaj, a kiállítás a Városháza házasságkötő termének előcsarnokában 9.00 – 16.00 között munkanapokon szeptember 30-ig megtekinthető.

Szeptember 4-én (pénteken) érdemes lesz ellátogatni Fülekre a Városi Könyvtárba, ahol Laboda Róbert Túlzások című kötetét Szászi Zoltán mutatja be 17.30 órai kezdettel.

Szeptember 6-án (vasárnap) sétáljunk egyet a losonci parkban, és közben álljunk meg az egykori gyermekjátszótér – ma kutyakifutó – területén, ahol a szomszédos egykori STRANDRA emlékeznek 10.00 – 16.00 óra között lelkes amatőrök kiállítás és beszélgetések formájában.

Szeptember 7-én (hétfőn) ismét a könyvtárban találkoznak a könyvet szerető SZÓTÉRTŐK, 17.00 órától Puntigán József mesél a meglehetősen ismeretlen Darkó István íróról, aki gyermek- és ifjúkorát töltötte Losoncon.

Szeptember 15-én (kedden) egy autóbusznyi losonci ismét útnak indul, ezúttal Hatvan és Budapest az úti cél, konkrétan a Vadászmúzeum és a Csontváry-kiállítás. Jelentkezni szeptember 9-ig kell az ITT olvasható telefonszámokon.

Szeptember 16-án szlovák nyelvű színházi előadás tekinthető meg a B. S. Timrava Színházban 19.00 órai kezdettel, Miro Gavran rendkívül népszerű darabjában ismert szlovák színésznők mutatják be a női lélek mélységeit. A Všetko o ženách (Mindent a nőkről) című előadásra 9 euróért válthatunk belépőjegyet.

Szeptember 19-én (szombaton) a nordic walking néven ismert sport szerelmeseit várják a losonci tóhoz, ahol különböző kategóriákba sorolva mérhetik össze „erejüket” a különböző távolságok megtételekor. A részvétel ingyenes, a szervezők némi frissítővel is szolgálnak,  szükség esetén nordic walking botok is kölcsönözhetők.

Szeptember 16-22 között tartják az Európai Mobilitási Hetet, ezen belül szeptember 20-án az autómentes napot, Losonc ekkor a Masaryk utcát szeretné majd autómentesíteni, bizonyára több érdekesség is vár még ránk akkor.

Szeptember 25-én a Szabó Gyula Emlékházban nyílik új kiállítás, Lóránt János Demeter akvarelljei tekinthetőek majd meg, egészen október 20-ig.

A felsoroltakon kívül várható még szeptemberben városnéző séta, a kicsiknek valószínűleg Csiribiri játszóház, a Phoenix Könyvesbolt is szeretné hivatalosan megnyitni az új bolthelyiségét, sőt, ideje lenne ismét borkóstolót is tartani… Türelmesen várom az illetékes „elvtársaktól és elvtársnőktől” a rendezvények hivatalos időpontjait, amint megkapom – közzéteszem!

Kívánok mindenkinek kellemes nyárutót, majd még kellemesebb indián nyarat – mert megérdemeljük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése