2015. augusztus 2., vasárnap

AUGUSZTUSI előzetes programajánló

forrás
Bizony már a nyári vakáció második felébe huppantunk, ideje újra átgondolni mi mindent terveztünk még idén nyárra, és abból mit lehet még megvalósítani…
Az ígérik, hamarosan ismét ránk köszön a kánikula, továbbra is ajánlani tudom a Nógrádi Múzeum és Galéria valamint a Szabó Gyula Emlékház hűvös termeit, látnivaló van bőven!

Szintén felfrissülést hozhat az augusztus 5-én (szerdán) a református templomban 18.00 órára hirdetett komolyzenei koncert, sajnos sehol sem találtam ehhez pontosabb információkat, de akit érdekel ez a kikapcsolódási lehetőség, gondolom utánajár a dolognak.

Egész nyáron ingyenesen mozizhatunk szombaton a losonci kerti moziban, augusztus 8-án a Hrabal műből 1989-ben készült Gyengéd barbár (Nežný barbar) című filmet vetítik B. Polívka és J. Menzel szereplésével,
15-én a lengyel Yesterday című filmet vetítik, amely a 60-as években játszódik és természetesen a Beatles együtteshez is köze van…
22-én a Miért? (Proč?) című filmet vetítik a 80-as évek futballhuligánjairól, ma is aktuális, ajánlom mindenki szíves figyelmébe,
29-én pedig Az éjféli mise (Polnočná omša) című film tekinthető meg, amely 1962-ben készült, és többek között Ladislav Chudík és Bara Margit is látható benne.
Augusztusban az ingyenes vetítések a júliusihoz képest fél órával korábban, este 21.00 órakor kezdődnek.

Augusztus 9-én (vasárnap) egy nagy közös losonci PIKNIKRE várnak mindenkit a parkba 14.00 órára. A szervezők ivóvizet és néhány piknikasztalt biztosítanak, de természetesen mindenki vigyen magával azt, amire saját maga szerint egy hamisítatlan fűben üldögélős piknikhez szüksége van… A jó hangulatról a Cover Bridge együttes és DJ Attila gondoskodik, a gyermekeknek lesz színházi előadás és lovaglás, amúgy minden vasárnap délután ingyenesen meglovagoltatják a gyermekeket az erre kijelölt kifutóban. Mindenkit szeretettel várnak, a piknikelés ingyenes!

Augusztus 13-án (csütürtökön) 19.00 órától mindazokat várják a B.S Timrava Színházba, akik egy kis könnyed kikapcsolódásra vágynak, és kíváncsiak Hová jár Oscar Wilde vacsorázni? (Kam chodí Oscar Wilde na večeru?) A szlovák nyelvű színházi előadásban többek között Michaela Čobejovát láthatjuk.

Augusztus 14-16 között irány Fülek, hiszen a péntektől vasárnapig válogatott műsorok tömkelege várja a városba látogatókat. Lesz többek között Karthágó, Budapest Bár koncert, Szécsi Pál emlékkoncert, fellép a losonci FOLK LC, a Szőttes, Korpás Éva, Zsapka Attila – hogy csak néhány ismert nevet említsek. Részletes műsor ITT olvasható, érdemes átböngészni!

Augusztus 23-án (vasárnap) ismét a kutyaimádók lepik el a losonci víztárózó (priehrada) környékét, a kutyakiállítás reggel 8.30-kor kezdődik.

Augusztus 25-én (kedden) délután 16.00 órától Losonc utcáit valószínűleg ellepik a szappanbuborékok, hiszen akkor rendezik a Bubble Day-t a Buborékok napját, amelyre immár másodszor kerül sor Szlovákia több városában is. Fújjuk a magunkét!

És akkor augusztus utolsó hétvégéjén jöjjön, aminek jönnie kell, az elmaradhatatlan losonci eszem-iszom, buli a négyzeten, amely ha jól sejtem a Nógrádi Vásárból nőtte ki magát ilyen jelentős eseménnyé.  Az idei Losonci Városnapok augusztus 27-én (csütörtökön) kezdődik és 30-án (vasárnap) ér véget, részletes műsort még nem találtam, de biztos vagyok benne, hogy idén sem fogunk unatkozni!

Ennyi részemről az augusztusi előzetes, reményeim szerint ez a programsor kibővül majd további rendezvényekkel is, zajlanak az egyeztetések, amint kiderülnek a részletek hírt adok róluk!
Kellemes augusztust, jó pihenést, természetesen augusztusban sem maradhat el a Láncreakció című játékunk, érdemes lesz követni a blogot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése