2015. augusztus 9., vasárnap

Programajánló augusztus 10-16.

forrás
Tiszta erőből nyár! Bár az esti sötétség már korábban érkezik, és a napfelkelte később, ráadásul már a darazsak sem bírnak magukkal, azért még nyár van, igazi augusztus!
Ebben az embert próbáló kánikulában a legjobb víz közelében lenni, sok víz közelében, a losonc környéki strandok közül például ITT válogathatunk, de elmehetünk akár Rózsaszállásra is. (Ezt most fedeztem fel, mármint a hely magyar nevét – aki kíváncsi, utánanézhet miről beszélek…)

Ma délután 14.00 órakor városi PIKNIK kezdődik a ligetben, a gyermekeket meseelőadással szórakoztatják, a felnőtteknek pedig a Cover Bridge együttes és DJ Attila zenél majd. Ezúttal a fűre lépni kötelező! Mellesleg megszületett Hyrem láma „kislámája”, így Lili és Bambi őzek mellett egy újabb négylábúval gazdagodott a ligeti mini állatkertünk…

Szerdán, augusztus 12-én a Nógrádi Múzeum és Galériába várnak mindenkit 16.30 órára, a XXVII. Nemzetközi Kerámia Szimpózium kiállításának megnyitójára. Ezúttal szlovákiai és lengyelországi művészek munkáit tekinthetjük meg szeptember 20-ig.

Csütörtökön, augusztus 13-án szlovák nyelvű színházi előadás látható Losoncon Hová jár Oscar Wilde vacsorázni? (Kam chodí Oscar Wilde na večeru?) címmel 19.00 órától a B. S. Timrava Színházban.

Pénteken, augusztus 14-én már kora délutántól vár minket Fülek, ahol egészen vasárnapig Városnapok és a XXV. Palóc Napok rendezvénysorozata zajlik majd. Pénteken főleg a kézműveseké és a népzenéé a főszerep, szombaton egész nap vásár, gyerekprogramok tömkelege este pedig a Karthago zenekar koncertje, vasárnap pedig mise, körmenet, foci, este pedig a Budapest Bár zenekar várja a rajongóit. Részletesebb műsor ITT olvasható.

Mellesleg ma reggel két hátizsákos fiatal kószált Losonc utcáin, az egyikük hátizsákjához erősített kartonlapra az volt írva, hogy „PEST”. Valamiért egyből az jutott az eszembe, hogy mennek a SZIGETRE, és valóban: augusztus 10-17. között zajlik ez a rendkívül népszerű fesztivál a magyar fővárosban… Ezt csak azért mondom, hogy aki nem tudja mit kezdjen itthon magával, az oda is elugorhat.

Úgy gondolom lassan ideje lesz megint játszani, a héten érdemes lesz figyelni a blogot, jön a LÁNCREAKCIÓ játékunk augusztusi fordulója, természetesen egy újabb blogpartner felajánlásával. Kár lenne kihagyni!
Kívánok mindenkinek jó egészséget, próbáljuk meg épen és ésszel élvezni ezt a kánikulát, aztán aki teheti kulturálódjon is – az sose árt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése