2019. december 9., hétfő

Programajánló december 9-15.

Nem csupán az egyre rövidülő nappalok jelzik az év legbensőségesebb ünnepének a közeledtét, hanem az adventi rendezvények is.

December 10-én (kedden) a losonci DSS Libertas javára valósul meg jótékonysági koncert a zsinagógában. Adriana Kučerová operaénekesnő és a 40 tagú pozsonyi fiúkórus fellépése 18.00 órakor kezdődik, jegyek pedig 15 euróért válthatók.

Rimaszombatban kedden érdemes lesz ellátogatni 18.00 órára a Csillagházba, ahová Kovács Zoltán (Kovi), a VándorLáss egyik alapítója érkezik és mesél az esőerdőben szerzett tapasztalatairól és arról miért lángol az Amazonas-medence. A belépés díjtalan.

Másnap, azaz december 11-én Kovi Losoncon is tiszteletét teszi a Kármán József Alapiskolában, ahol 17.00 órától azt a témát járja körbe, hogy az esőerdők tényleg elpusztulnak-e. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Szerdán egyébként egész Szlovákia karácsonyi dalokat fog énekelni. Losoncon 18.00 órától az evangélikus templomban lehet bekapcsolódni az eseménybe.

December 12-én (csütörtökön) a losonci Arany utcácskába várják az érdeklődőket, ahol délutáni program keretében gyulladnak ki a karácsonyfa fényei. Részletek ITT.


Füleken csütörtökön délután a Városi Honismereti Múzeumba várják az érdeklődőket a Mézeskalácsszív titka című kiállítás megnyitójára 16.30 órára, amelyet karácsonyi alkotóműhely kísér majd.

December 13-án (pénteken) délután 13.30 órától Füleken a Piac utcában Karácsonyi Vásárt és Közös nyelvünk a zene címmel multikulturális zenés fesztivált rendeznek.


December 14-én (szombaton) ismét Adventi forgatagba várnak kicsiket és nagyokat Losoncon. A Kármán József Alapiskolában megvalósuló rendezvény 9.00 órakor az iskolások műsorával kezdődik, nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások, a sportversenyek, 11.00 órakor fellép a füleki Mesefigurák és természetesen senki sem marad éhes vagy szomjas, hiszen hagyományosan közös ebéddel vendégelik meg a jelenlévőket.

December 15-én (vasárnap) Losoncon a zsinagógában idén is a divaté lesz a főszerep, de a ruhák mellett a 4L’amour énekes kvartett is szerepet kap. A 17.00 órakor kezdődő programra a belépő 8 euró, a bevételt jótékonysági célokra használják fel.

Aki a divat helyett inkább a karácsonyra hangolódna, az menjen 16.00 órára a losonci evangélikus templomba, ahol Karácsonyi koncertet tart az Ozvena vegyeskar, az Echo énekegyüttes és a Serly Kamarakórus. Belépődíj tetszés szerint.


Füleken sem maradnak program nélkül vasárnap, hiszen 16.00 órától a XV. Karácsonyi koncertre kerül sor a Városi Művelődési Központban.

Aki pedig ennél kicsit távolabbra menne, annak ajánlom figyelmébe a II. Somoskői Adventet, amelyet a somoskői vár lábánál tartanak 9-16 óra között. A bütyköldén, báránysimogatáson kívül túrázni is lehet Prakfalvi Péter vezetésével, és melegedni, enni, inni a közeli Bakancsosban.

Kívánok mindenkinek kellemes adventi napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése