2019. december 10., kedd

Tomi adventi könyvajánlója

Folytatjuk jó szokásunkat és ismét könyveket ajánlunk Varga Tomival, az egykori losonci Phoenix Könyvesbolt tulajdonosával. Tomi először a gyermekeknek kínál két örök klasszikust :-)

Varga Katalin 
Gőgös Gúnár Gedeon 


A Gőgös Gúnár Gedeont szülők és kisiskolások nemzedékei ismerték meg. A mesék, versek zöme szándékosan hiányos betűkészlettel íródott, azért, hogy már azok az első osztályosok is önállóan olvashassák, akik még nem ismerik az egész ábécét.
A tartalomjegyzékben a mesék, versek címe mellett meg van jelölve, melyik hangzó tanításában és gyakoroltatásában segít az adott szöveg. Ott, ahol külön hangzó nincs feltüntetve, az eddig megismerteket lehet ismételtetni.
Reméljük, hogy a kis- és nagybetűket együttesen tanuló első osztályosok ugyanolyan örömmel forgatják majd a Gőgös Gúnár Gedeonnak ezt a változatát, mint a korábbi kiadások olvasói.
A kötetet K. Lukáts Kató eredeti, színes rajzai díszítik.

Varga Katalin 
Mosó Masa mosodája 


Könyvünk - mintegy a Gőgös Gúnár Gedeon című olvasó mesekönyv folytatásaként - a kisiskolások nyelvtanulását, illetve helyesításuk fejlesztését segíti. A mesék elég rövidek ahhoz, hogy az olvasással épphogy barátkozó figyelmet követelő betűzgetés mellett követni tudják a történetek fordulatait is. Egy-egy mesén belül a pirossal kiemelt betűk vagy szavak mindig egy-egy helyesírási szabályt rejtenek, ezzel is segítik a megértést, a gyakorlást.

És a felnőttek sem maradhatnak ki:
Fekete István 
Karácsony éjjel


A mélyen hívő Fekete István egész életében nagy jelentőséget tulajdonított a katolikus ünnepeknek. A húsvétok és a mindenszentek elsősorban az önvizsgálatra és a szeretteire emlékeztették, a  karácsonyokat viszont mindenekelőtt közösségi eseményként élte meg. A megbocsátás és a  ragaszkodás, a béke- és harmóniavágy áll a jobbára visszatekintő önéletrajzi és látomásos írások  középpontjában. Jelezve, hogy a karácsonyi készülődés gyermeki izgalmát idővel egyre inkább az  évbúcsúztatás nosztalgikus számvetése váltja fel. A kötetben harminchét elbeszélés található.

A könyvek megrendelhetők Varga Tominál a 0907 872 540 telefonszámon vagy a tomute@azet.sk e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése