2019. április 23., kedd

Programajánló április 22-28.

Miután sikeresen túl vagyunk az ünnepi hosszú hétvégén, ismét ideje körülnézni, milyen kulturális programokat kínálnak a szervezők Losoncon és a környékén.

Ma, azaz április 23-án (kedd) este például érdemes lesz elsétálni az egyre több díjat begyűjtő Franz Sörfőzdébe, ahol ismét filmklubos vetítés lesz, mégpedig 19.30 órától. Ezúttal egy 2018-as orosz filmet, a Leto (Nyár) címűt vetítik, amely a 80-as évek Leningrádját idézi fel fekete-fehérben.


Rimaszombatban kedd este a Trio Impression koncertjével folytatódik a 39. Zenei Tavasz. A 18.00 órakor a VMK színháztermében kezdődő koncerten a rimaszombati Kolozsi Ágnes (fuvola), a turócszentmártoni Aneta Lednická (hegedű) és az eperjesi Monika Rahlová (zongora) a pozsonyi Művészeti Egyetem (VŠMU) végzős növendékei lépnek fel.

Április 24-én (szerdán) ismét magyar nyelvű szinkronnal tartanak vetítést a losonci Apolló Moziban. A Shazam! című egészen friss film 19.00 órakor tekinthető meg.


Április 25-ére (csütörtökre) már remélem visszatér a napsütés, hiszen PoZEMšťan (FÖLDlakó) címmel környezetvédelmi fesztivált tartanak a losonci Arany utcácskában. A délelőtt 10.00 órakor kezdődő rendezvény számos látnivalót és érdekességet kínál egészen 18.30-ig.


Látnivalóból a régi Városháza épületében székelő Városi Múzeumban sem lesz hiány, hiszen szintén csütörtökön nyílik meg Kríž Tamás képkiállítása 17.30 órakor. A Sila svetla (A fény ereje) című tárlat május 26-ig tekinthető majd meg.

Ugyanaznap 17.00 órától ismét magyar szinkronnal tekinthető meg a losonci Apolló Moziban a Princ Krasoň (azaz Bűbáj herceg és a nagy varázslat) című animációs film.


A héten vidékünkön koncertezik majd a Lotz trió is, csütörtökön Füleken a Bebek-toronyban 17.00 órakor, pénteken Losoncon a Szabó Gyula Emlékházban szintén 17.00 órakor.


Április 27-én (szombaton) Gazda- és Kézműves Napot szerveznek a losonci Ladovo gazdaságban, ahol lovakkal, birkákkal, kutyákkal tartanak mindenféle versenyt és bemutatót, lesz kézművesvásár, mezőgazdasági gépek kiállítása és természetesen folklórcsoportok is fellépnek. A rendezvény 9.00 órától várja az érdeklődőket.


Szombaton még egy remek program várható Losoncon, hiszen a zsinagógában este 18.00 órától a Solamente naturali régizenei együttes lép fel a Thesaurus projekt című összeállításával, amely 17-19. századi héber dallamok gyűjteményéből áll. A hangverseny tetszőleges belépődíj ellenében hallgatható meg.

Kívánok mindenkinek kellemes napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése