2019. április 28., vasárnap

MÁJUSI előzetes programajánló

Aki az ismert dalszöveg szerint szeretne május éjszakáján letépni minden orgonát, az jó lesz, ha igyekszik, mivel május majd csak szerdán kezdődik és addig lehet, hogy az orgonák is elvirágoznak… Aki ettől eltérő élményekre (is) vágyik, az olvassa el a havi előzetes programajánlót, és válasszon magának más programot. 😊


Például Rimaszombatban május 3-4. (péntek-szombat) tartják a Fő téren a Városnapokat, számos fellépővel, kicsiknek és nagyoknak szánt gazdag programsorral. Részletek a plakáton.

Május 4-én (szombaton) Füleken immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Füleki cross elnevezésű futóversenyt, ahol a felnőttek 5 és 13 km-en a gyerkőcök pedig akár néhány száz méteres távokon mérhetik össze az erejüket. 

Losoncon szombat este csak az fusson, aki időben megvette a jegyét és nem szeretne lemaradni Marc Ribot koncertjéről a Franz Sörfőzdében. (Vagy induljon el időben és akkor nem kell futnia) 

Az időben való indulás vasárnap sem árt azoknak, akik nem szeretnék lekésni a Szomolány-Kisloconc-Vöröskő-Alsóbodok útvonalat bejáró autóbuszos kirándulást a losonci Phoenix Lutetia PT szervezésében. Értesüléseim szerint az autóbusz és a várólista is megtelt.
 

A következő hét is egészen jó programokkal kezdődik Losoncon, hiszen május 6-án (hétfőn) ismét találkozó a könyvtárban, ezúttal Böszörményi István mutatja be az 1919-es Losonci Almanachot. A 17.00 órakor kezdődő rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a Nógrádi Könyvtár olvasótermébe.

Egy órával később, azaz 18.00 órakor pedig Fragile koncert kezdődik az Apolló Moziban. A népszerű énekegyüttesre jegyek 14 euróért válthatók.

Május 7-én (kedden) Rimaszombatban helyi fiatal tehetségek mutatkoznak be este 18.00 órakor a Városi Művelődési központban.


Május 9-én (csütörtökön) Rimaszombatban Levente Péter és Döbrentey Ildikó tartanak „Lelkiderű-gyakorlatot” 17.30 órától a Csillagházban. Az előadást dedikálással egybekötött könyvvásár követi majd. A belépés pedig díjtalan.

Május 11-én (szombaton) ismét anyák napi Míľa pre mamu elnevezésű rendezvény Losoncon a Köztársaság téren. Délután 14.00 -18.00 óra között mindenféle műsorszám várható tehát a téren, ahová a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Május 17-18. (péntek-szombat) a losonci Galéria üzletközpontba várnak minden kávé-, tea- és csokirajongót, ahol az említett finomságok fesztiválja zajlik majd. Kár lenne kihagyni 😊

Aki ott Gombóc Artúrként mindenféle csokit alaposan megkóstolt, az vasárnap egészen biztosan látogasson ki a Nógrádi pedál elnevezésű kerékpáros versenyre, amelyet május 19-én rendeznek a losonci strand mellett.

Vasárnap este pedig színházi előadáson lehet majd jól szórakozni 18.00 órától az Apolló Moziban, ahol többek között Kamila Magálová és Jozef Vajda is látható a Predstavím ťa oteckovi (Bemutatlak apunak) című szlovák nyelvű előadásban. Jegyek elővételben 17 euróért, kezdés előtt 20 euróért válthatók.

Május 23-án (csütörtökön) Rimaszombatban ismét könyvbemutatót tartanak majd a Csillagházban. 17.30 órakor Gyuricza Péter Visszidensek című művéről esik szó.

Aki pedig májusban a természetbe is vágyik, annak ajánlom sok szeretettel a Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjának programkínálatát ITT.

Biztos vagyok benne, hogy a hónap folyamán további rendezvények is előkerülnek, azokról majd a heti programajánlókban esik szó.

Kívánok szerelmetes májust!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése