2019. április 7., vasárnap

Programajánló április 8-14.

Habár a tavaszi éledező természet jelentős csáberővel bír, azért ne hanyagoljuk el a zárt terekbe hívogató rendezvényeket sem. A héten is lesz miből válogatni.


Április 11-én (csütörtökön) a Kármán József Alapiskola és Óvoda Ráday-termében Tolcsvay Béla Kossuth-díjas előadóművész műsora látható az eredetileg meghirdetett 17 óra helyett fél órával korábban, 16.30 órától. Utána gömöri táncház a File Bandával.

Ugyanaznap, illetve majd április 25-én ismét, magyar szinkronnal tekinthető meg a losonci Apolló Moziban a Princ Krasoň (azaz Bűbáj herceg és a nagy varázslat) című animációs film.

Egyébként Losoncon április 11-én és 12-én húsvéti vásárt rendeznek a Köztársaság téren.


Április 12-én (pénteken) a kicsiket várják 15.30 órára a Kármánsuliba, ahol a CSIRIBIRI húsvéti játszóházban hímes tojások készülnek majd Hajdók Hajnalka vezetésével.

Ugyanaznap a losonci zsinagógában húsvéti koncertet tartanak. A 18.00 órakor kezdődő rendezvényen a nagyzenekarral, kórussal és szólistákkal együtt összesen 85 fellépő előadásában Gabriel Fauré Requiemje mellett Bach és Schubert művek is felhangzanak. Jegyek 15 eurótól kaphatók.


Rimaszombatban április 12-én Pozsony és a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás mutatkozik be 17.30 órától a Csillagházban. Korpás Árpád, a társulás alelnöke a Légy lámpás előadássorozat keretén belül mutatja be a társulás tevékenységét.

Aki Rimaszombatban inkább Miro Jarošra kíváncsi, az pénteken menjen 17.00 órára a Városi Művelődési Központba, ahol a Ťuki Tour 3 címet viselő turnéja keretében megtartott koncert hallgatható meg. Jegyek 10 euróért válthatók.

Április 13-án (szombaton) Losoncon Eric Chenaux kanadai énekes és gitárost lehet körbe ülni az Apolló Mozi előcsarnokába tervezett koncertjén este 20.00 órakor. Összesen 60 darab jegyet bocsátanak forgalomba, darabja 9 euróba kerül.


Vasárnap, április 14-én pedig érdemes lesz ellátogatni a Nógrádi Múzeum és Galériába, ahol a művészet világnapja alkalmából 14.00 és 17.00 óra között kortárs fiatal alkotók avatnak be a különböző technikákba, saját alkotások is készíthetők majd, illetve megtekinthetőek az aktuális kiállítások is. Kedvező időjárás esetén a rendezvény az épület udvarán, kertjében zajlik, ahol akár piknikezni is lehet.

Kívánok kevésbé bolondos áprilist!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése