2019. január 13., vasárnap

Programajánló január 14-20.

Bármilyen furcsa is, már január közepén járunk, tehát itt az ideje élvezni a téli örömöket. Aki a kinti téli örömök mellett a benti téli örömökre is szánna némi időt, annak nyújthat segítséget ez a programajánló.  

Január 15-én 17.00 órakor a Kármánsuliban

Január 15-én (kedden) Mozgó Mozi a Kármánsuliban! A Rákóczi Szövetség programjának köszönhetően az iskola Ráday termében aznap magyar filmeket vetítenek: 11.00 órakor a Vuk, 13.00 órakor a Tüskevár, 17.00 órakor pedig a Vándorszínészek lesz műsoron (2018-as film Sándor Pál rendezésében kiváló szereposztással!) Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők!

A Nógrádi Könyvtár kínálatának egy része :-)

Aki a munka után szívesen kikapcsolódna, annak ajánlom figyelmébe Losoncon és Füleken is a könyvtárat, hiszen mindkét helyen új könyvekkel egészítették ki a polcok tartalmát. Igazán van miből válogatni!

Érdemes ellátogatni a Nógrádi Múzeum és Galériába is, ahol február közepéig tekinthető meg a Sadnite si, prosím (Üljön le kérem) című kiállítás, amelyen felújított ülőbútorokat állítanak ki.

Január 18-án (pénteken) Rimaszombatban este 19.00 órakor a Cimbal Brothers és Svetlana Rymarenko koncertjét élvezhetik az érdeklődőt. A Városi Művelődési Központban filmzenék és világslágerek hangzanak el. Jegyek elővételben 12 euróért, a helyszínen 15 euróért válthatók.

Ugyanaznap Füleken két rendezvényt is tartanak. A Városi Könyvtárban 16.30 órától Soltész Arpád (újságíró, politikai szakkommentátor) „Sviňa” című könyvét mutatja be. A rendezvény szlovák nyelven valósul meg.


Szintén Füleken, csak pénteken 19.00 órakor kezdődik a Kállai Pincében a Magyar Kultúra Napja alkalmából megtekinthető Dalüzenet című produkció, amely a 60 éves Szvorák Katalin jubileumi műsora. A rendezvényen átadják a Nógrádi Közművelődési Díjakat is. Belépőjegy 3 euróért váltható.

Másnap, január 19-én (szombaton) 19.00 órára Fülekpüspökibe várnak minden táncoslábú személyt, hiszen az ottani kultúrházban zajlik a Hagyományos Magyar Bál a Csemadok Füleki Alapszervezete szervezésében. A zenét a salgótarjáni Mr Sam Band biztosítja, az est vendége Kovács-Benko Fruzsina Borbála – népdalénekes lesz. Belépőjegy 20 euróért váltható, asztalfoglalás Fekete Gábornál a 0908232920-as telefonszámon.

Aki bál helyett inkább a természetbe vágyik, annak ajánlom figyelmébe a 2019. év első ipolytarnóci tematikus túráját Ipolytarnóc ősvilági ösvényein. A 6 km hosszú túra a miocén erdőt, geológiai ösvényt, kőszikla ösvény alsó szakaszát érinti. A találkozó az Ősfenyő fogadóépületben 10:00 órakor van. Részvételi díj: 2.500 Ft/fő.

Egyébként márciusig szombatonként síbusz közlekedik Fülekről Losoncon keresztül Látky - Prašivá és Kokava - Línia síközpontokba, majd délután vissza. A busz 8.15 órakor indul a füleki autóbuszállomásról, majd Losoncon három helyen is megáll. Buszjegy 2 euróért váltható. Részletek (szlovák nyelven) ITT olvashatók.


Még két fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet: január 27-én (vasárnap) tekinthető meg Losoncon az Újévi Operett Musical Gála a B.S. Timrava Színházban. Az este 18.00 órakor kezdődő rendezvényre jegyek a szokásos helyen kaphatók.


Továbbra is megrendelhető a losonci Kármán Színház elmúlt 30 esztendejéről szóló kötet a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen.

Kívánok mindenkinek kellemes hetet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése