2019. január 6., vasárnap

JANUÁRI előzetes programajánló

Először is mindenből csak a legjobbakat kívánom magunknak 2019-ben is! Miután ismét folytatódnak a dolgos hétköznapok, itt az ideje, hogy megnézzük mi vár ránk januárban a kultúra terén. Most még csak nagy vonalakban…


Mindjárt hétfőn, azaz január 7-én a „Szótértők” találkoznak ismét az immáron fűtött Nógrádi Könyvtárban. Az évkezdő összejövetel 16.00 órakor kezdődik, minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Aki már bálozna, azt várja például Fülek Város Bálja január 12-én (szombaton) 19.00 órától a Kállai pincében. A zenét az Infinity Music Band szolgáltatja, fellép a Rakonca Néptáncegyüttes és Peter Šrámek énekes. Jegyek 27 euróért válthatók a Városi Művelődési Központ irodájában.

Január 18-án (pénteken) Fülekre várják Soltész Árpádot, hogy a Városi Könyvtárban 16.30 órától író-olvasó találkozó keretén belül bemutassák a szerző új könyvét.

Rimaszombatban ugyanaznap este 19.00 órakor a Cimbal Brothers és Svetlana Rymarenko koncertjét élvezhetik az érdeklődőt. A Városi Művelődési Központban filmzenék és világslágerek hangzanak el. Jegyek elővételben 12 euróért, a helyszínen 15 euróért válthatók.

Január 19-én (szombaton) 19.00 órára Fülekpüspökibe várnak minden táncoslábú személyt, hiszen az ottani kultúrházban zajlik a Hagyományos Magyar Bál a Csemadok Füleki Alapszervezete szervezésében. A zenét a salgótarjáni Mr Sam Band biztosítja, az est vendége Kovács-Benko Fruzsina Borbála – népdalénekes lesz. Belépőjegy 20 euróért váltható, asztalfoglalás Fekete Gábornál a 0908232920-as telefonszámon.

Január 21-én (hétfőn) pácba kerülnek a pasik Rimaszombatban. Az este 19.00 órakor kezdődő Pasik a pácban című vígjáték rendezője Gergely Róbert, szereplői pedig többek között Rátonyi Hajni, Heller Tamás, Beleznay Endre, Csomor Csilla. Jegyek a Tompa Mihály Könyvesboltban elővételben 12 euróért válthatók.

Losoncon január 25-én (pénteken) tartják a hagyományos Csemadok évzáró gyűlést.

Majd január 27-én (vasárnap) a szokásos Újévi Operett Musical Gálát a B.S. Timrava Színházban. Az este 18.00 órakor kezdődő rendezvényre jegyek hétfőtől lesznek kaphatók.

Aki pedig még ennél is többre vágyik, annak ajánlom szíves figyelmébe a Szabó Gyula Emlékház aktuális kiállítását, ahol a festőművész 1963-1971 között alkotott monumentális festményei tekinthetők meg, melyek közül ötöt most állítanak ki először. Az emlékház péntek délután 14.00- 17.00 óra között várja látogatóit, egyéb időpontokban telefonos egyeztetést követően.

A losonci Nógrádi Múzeum és Galériában február közepéig tekinthető meg a Sadnite si, prosím (Üljön le, kérem) című kiállítás, amelyen felújított ülőbútorokat állítanak ki.

További részletek a heti programajánlókban várhatók itt a losonci anziksz blogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése