2015. március 8., vasárnap

Programajánló március 9-15.

Itt is :-)
A hölgyeknek ma boldog nőnapot!
Aki nem tudja, mit kezdjen magával ma délután, annak szíves figyelmébe ajánlom a Nógrádi Múzeum és Galéria kreatív műhelyét, ahol délután 14.00 órától marcipánból modelleznek mindenféle szépet, kreatív anyukák, amatőr cukrászok figyelem! A rendezvény 17.00 óráig tart, és mindösszesen 1,50 euró a belépőjegy ára.

Különben tegnap a losonci Kármán József Színház nyitóelőadásával megkezdődtek a Kármán Napok, hiszen a Lehár Kávéházban „teltház” előtt nagy sikerrel mutatták be Dalos étlap című produkciójukat.

Gondolom a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási döntője március 9-én és 12-én a CVČ Magnet Szabadidőközpontban főleg az iskolás gyermekeket és szüleiket, ill. pedagógusaikat érinti, de feltételezem, hogy senkit sem küldenek el onnan, aki be szeretne ülni meghallgatni a mai gyerekek vers- és prózamondását.

Március 12-én (csütörtökön) a Nógrádi Múzeum és Galéria Tavaszi ébredés (Jarné prebudenie) címmel készül kiállítást nyitni saját gyűjteményének húsvéttal összefüggő darabjaiból. Mellesleg még ezen a héten látható a Bacskai Béla kiállítás is, vasárnap ér véget!

Március 13-án (pénteken) elugorhatunk Fülekre, ahol 16.00 órától a Városi Honismereti Múzeumban, majd 16:45-től a Vármúzeum Bebek-tornyában nyílik meg a Világok vára VII. című fotókiállítás.

Aki másfajta kikapcsolódásra vágyik, az látogasson el március 13-án Rimaszombatba, ahol az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepi műsoron a Duna Művészegyüttes műsorát tekintheti meg. Kezdés 18.00 órakor, az 1 eurós belépőjegy árával pedig a rimaszombati iskolákat támogatják.

Természetesen március 15-én Losoncon is megemlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167-ik évfordulójára, 16.30 órakor a Kármán-emlékművet koszorúzzák meg, majd onnan a Vigadóba átsétálva 17.00 órakor kezdődik az Ünnepi műsor, amelyben a losonci magyar szervezetek és csoportok lépnek fel.

A fülekiek sem maradnak ki az ünneplésből, Füleken március 15-én 15.00 órától várják az érdeklődőket a Városi Művelődési Központba, ahol a Virtust tenni a nemzetért című műsorban fellép a: Melódia Női Kar, Pro Kultúra Férfikar, a Folt zenekar, Hrúz Dénes, versmondók; a Rakonca Néptáncegyüttes pedig a Pátria című táncjátékát adja elő. 16.30-kor pedig koszorúzás a Hősök terén.

És hogy még egy márciusi csemegére is felhívjam a figyelmet: március 28-án szombaton este 19.00 órakor SVEJK VAGYOK címmel Mikó István zenés előadása látható és hallható a losonci B. S. Timrava Színházban. Jegyek elővételben 7 euróért kaphatók a Városi Információs Központban (MIC – a „kultúrházban”), a Phoenix Könyvesboltban, az Alternative Virágüzletben, Barta Majoros Kinga Masszázsszalonjában, illetve majd az előadás helyszínén, de akkor már 9 euróért.
Figyelem: a rozsnyói Kaltenecker Sörfőzde jóvoltából pedig a belépőjegyek tulajdonosai között 4 db AJÁNDÉKCSOMAGOT is kisorsolunk, aki nem ismeri ezt a márkát ITT nézelődhet.

Mindenkinek kellemes hetet, találkozunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése