2019. június 9., vasárnap

Programajánló június 10-16.

Pünkösdi nyarunk lett hirtelen, szerencsére már nyitva vannak a strandok is, hűsölhetünk kedvünkre.
Aki a vizes kalandok mellé másokra is vágyik, annak szól ez a heti programajánló 😊


Mindjárt a hét elején, azaz június 10-én (hétfő) a losonci vasútállomásra légióvonat érkezik, amelyet hétfőn 10.00 óra körül ünnepélyesen fogadnak, majd 18.00 óráig ingyenesen tekinthető meg, majd kedden is 8.00-18.00 óra között. Iskolai csoportok előzetes bejelentkezés alapján ismerkedhetnek meg a 14 vagonból álló szerelvénnyel. Ráadásul azt is megtudhatjuk, akadt-e légiós a felmenőink között…

Június 13-án (csütörtökön) 16.30 órától Mórocz Magdolna beszél a női egészségvédelemről és a Kriston intimtornáról a Ringató keretén belül az anyukáknak a Kármán József Alapiskolában.

Szintén csütörtökön csak 18.00 órától Lenka Filipová és vendégei láthatók és hallhatók a losonci zsinagógában.   


Június 14-16-án (péntek - vasárnap) gazdag programmal várja a látogatókat a füleki vár a XX. Várjátékokra. Pénteken estefelé harangöntés, szombaton verbuválás, óriásbábok, solymászok, történelmi táncok, étkek, fegyverek és sok egyéb, vasárnap pedig íjászverseny várható. Részletek és mindenféle belépődíj a plakáton.


Aki vasárnap délután színházba menne, annak irány Pinc, ahol Szarvas József előadása, a Pustol a hó, avagy könnyű neked Szarvas Józsi… című produkció tekinthető meg 15.00 órától. Belepődíj 1 euró a Kultminor támogatásával. Jegyet rendelni a községi hivatalban lehet a 047/43 94 187 vagy a 0907 77 65 66 tel. számon.


Akinek mindez kevés vasárnap, az menjen el Rimaszombatba 18.00 órára a Fekete Sas udvarára, ahol Tóbiás Szidi nyitja meg a 2. Szombati Jazztivalt. Jegyek elővételben 12 euróért, a helyszínen 15 euróért válthatók.

Végezetül idebiggyesztem 1-2 strand weboldalát, ahol az aktuális nyitvatartási időről, a belépőjegy árakról is tájékozódhatunk. A losonci strand állítólag majd csak 17-én nyit…
Rapp, Novolandia nyitva, jegyárak. Alsósztregová strandfürdő nyitva, jegyárak.

Kellemes napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése