2019. május 5., vasárnap

Programajánló május 6-12.

Május második hetére remélem az időjárás is megjavul, mégsem járja, hogy ilyenkor havazással riogassanak bennünket… De aki nem riad meg a hideg, vizes időtől annak akár kellemes élményekben is lehet része – ha kimozdul otthonról.


Mindjárt hétfőn, azaz május 6-án a losonci Nógrádi Könyvtárban tartja rendszeres találkozóját a Szótértők csapata, ezúttal Böszörményi István mutatja be az 1919-es Losonci Almanachot. A 17.00 órakor kezdődő rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a Nógrádi Könyvtár olvasótermébe.

Egy órával később, azaz 18.00 órakor pedig Fragile koncert kezdődik az Apolló Moziban. A népszerű énekegyüttesre jegyek 14 euróért válthatók.

Május 7-én (kedden) Rimaszombatban a 39. Zenei Tavasz keretén belül helyi fiatal tehetségek mutatkoznak be este 18.00 órakor a Városi Művelődési központban.


Május 9-én (csütörtökön) Rimaszombatban Levente Péter és Döbrentey Ildikó tartanak „Lelkiderű-gyakorlatot” 17.30 órától a Csillagházban. Az előadást dedikálással egybekötött könyvvásár követi majd. A belépés pedig díjtalan.

Május 11-én (szombaton) ismét anyák napi Míľa pre mamu elnevezésű rendezvény Losoncon a Köztársaság téren. Délután 14.00 -18.00 óra között mindenféle műsorszám várható tehát a téren, ahová a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Május 12-én (vasárnap) érdemes lesz ellátogatni a közeli Ipolytarnócra, ahol a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közösen a miocén erdőben kialakított állomáshelyeken a Madarak és fák napja alkalmából rendeznek érdekes programokat. A részvétel ingyenes, kicsiknek és nagyoknak egyaránt alkalmas! 

Kellemes napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése