2018. szeptember 7., péntek

Évadnyitó Pitypang-csalogató vigadalom

Losoncon és környékén remélem, nem akad ember, aki ne tudná, hogy a pitypang nem csupán egy tavaszi virág, hanem a Kármán József Alapiskola és Óvoda mellett működő néptánccsoport. Közel 20 éve alakult, ennyi idő alatt nagyon sok gyermek volt a tagja, és hogy még a következő 20 évet is megélhesse, ahhoz itt és most új tagok jelentkezését (is) várják.


Ehhez remek alkalmat szolgáltat az évadnyitó Pitypang-csalogató vigadalom, amelyet szeptember 22-én tartanak délelőtt 10.00 órai kezdettel a Kármán József Alapiskola és Óvoda termeiben. Erre a fergeteges évadnyitó rendezvényre várják a régi és új táncosokat, nem csupán a kármánsuliba járó gyermekek közül, hanem az egész városból, a környékről is. Tudnivaló, hogy a magyarországi Oláhné Csercsics Ivett és Oláh József házaspár személyében olyan szakképzett tanárok oktatják a gyerekeket, mintha a művészeti iskolába járnának, de ezért fizetni nem kell, mert a tandíjat pályázati pénzből fedezi a Pitypang Polgári Társulás.



Kedves szülők, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, szomszédok, barátok és egyebek!
Ha van a környezetükben olyan alapiskolás korú gyermek, aki rendelkezik némi ritmusérzékkel és szívesen járna egy remek tánccsoportba, ahol nem csak táncokat tanulhat, hanem új barátokat is szerezhet, akkor szeptember 22-én (szombaton) szánjanak rá egy fél napot, hogy ellátogassanak együtt a Kármánsuliba.

A táncoláson kívül egy kis eszem-iszom és fellépők is várják az érdeklődőket. A Szécsényből érkező Paramisi Társulaton kívül fellép a helyi Galáris Énekegyüttes és a Recefice Bábcsoport is. A Motolla Baráti Kör kézműves foglalkozásokat tart, az Oláh-Csercsics házaspár táncpróba bemutatót, de Oláh Ivett és Rácz Csaba vezetésével táncházat is ígérnek a szervezők a Folk LC zenekar zenei kíséretével.

Fiúk, lányok! Gyertek és hozzátok magatokkal a barátaitokat is! Legyetek Ti is Pitypang-tagok!

Aki mégsem tudná, mi is az a Pitypang, annak itt van egy kis összefoglaló az eddigi évek történéseiről. Bővebben szeptember 22-én a Pitypang-csalogató vigadalomban mesélnek minderről a szervezők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése