2017. január 31., kedd

ÉLÉS-TÁR: mákos csík

Úgy látom, a legutóbbi ÉLÉS-TÁR bejegyzés szép sikert aratott az olvasók körében! Most egy újabb recept következik Szabó Kláritól, egyszerű és nagyszerű, különlegessége az otthon gyúrt tészta, aminek az íze azért teljesen más, mint a bolti tésztáé tud lenni...
Következzék tehát ismét Klári:

MÁKOS TÉSZTA otthoni széles csíkkal


1 nem egész kiló félgrízes liszthez kb. 4 tojás, de kevesebből is elég, én a családunkhoz mérem, na és ez nem romlik, tehát a spájzban eláll....


Só és és víz, amennyit felvesz. Összedolgozzuk, vékonyra sikáljuk.


Felszabdaljuk a tésztát, alaposan meglisztezve egymásra helyezzük, majd csíkokra vágjuk.


A széles csíkokat sós vízben kifőzzük, aztán megszórjuk mákkal vagy dióval, de párolt káposztával is nagyon finom... 


A fel nem használt csíkot pedig - miután megszikkadt - jól záródó üvegben eltesszük a spájzba, legközelebb pedig csak lekapjuk a polcról :-)


Hölgyeim, tésztagyúrásra fel! Aki közben kedvet kapott ahhoz, hogy saját receptjét közzétegye itt a losonci anziksz oldalán, az süssön-főzzön, írjon, fotózzon és a receptet és képeket küldje el a losoncianziksz@gmail.com címre. Örülni fogunk neki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése