Következzék tehát ismét Klári:
MÁKOS TÉSZTA otthoni széles csíkkal
Só és és víz, amennyit felvesz. Összedolgozzuk, vékonyra sikáljuk.
Felszabdaljuk a tésztát, alaposan meglisztezve egymásra helyezzük, majd csíkokra vágjuk.
A széles csíkokat sós vízben kifőzzük, aztán megszórjuk mákkal vagy dióval, de párolt káposztával is nagyon finom...
A fel nem használt csíkot pedig - miután megszikkadt - jól záródó üvegben eltesszük a spájzba, legközelebb pedig csak lekapjuk a polcról :-)
Hölgyeim, tésztagyúrásra fel! Aki közben kedvet kapott ahhoz, hogy saját receptjét közzétegye itt a losonci anziksz oldalán, az süssön-főzzön, írjon, fotózzon és a receptet és képeket küldje el a losoncianziksz@gmail.com címre. Örülni fogunk neki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése