2016. február 11., csütörtök

ÉLÉS-TÁR: túrós kifli

Folytatódik ÉLÉS-TÁR rovatunk! Mai receptünk szintén Szabó Kláritól származik, egyszerű és nagyszerű, akinek nincs kedve a kiflifelfújttal vacakolni, az akár így is felhasználhatja a kissé szikkadt kiflijeit. Vagy az egészen friss kifliket. Mondjuk én tennék bele mazsolát is, mert a túrós édesség mazsola nélkül nem az igazi. Már annak aki szereti a mazsolát :-)

Lássuk tehát, Klári hogy készíti a TÚRÓS KIFLIT.

Megsütve, porcukorral meghintve

"Ezt az édességet gyakran csinálta nagymamám, főleg mikor még saját tehénkéjük volt és a túró otthon készült. Kifli ugye már akkor is volt, és régebben otthon sütött péksüteményt is lehetett így tölteni. 

Hozzávalók: kifli, tojás, túró, tejföl meg egy kis cukor

Hozzávalók:

7-10 kifli, félbevágva picit kibelezve
0,5-1 kg túró
250 ml savanyú tejföl
1-2 tojás
ízlés szerint cukor, esetleg vanília íz és zsiradék

A hozzávalókat összekeverjük
A túrót a cukorral, tojással, a tejföl felével és a kifli kibelezett részével összekeverjük.

A kifliket megtöltjük
Ezzel a masszával megtöltjük a félbevágott kifliket.

A tetejére is mehet a tejföl

A tetejére tejfölt öntünk – én ugye spórolósan csak megkenem a tejföllel a tetejét – és kizsírozott tepsiben forró sütőbe téve pirosra pirítjuk.

A töltött kifliket sütőben megpirítjuk

A hozzávalókat nem azért írtam bizonytalanul, mert nem tudom miből mennyi kell, de eszembe jutott mamám aki mindig azt mondta a mennyiségekre, mikor próbáltam jegyzetelni, hogy: „Ha van, akkor teszel többet, ha meg nincs sok, úgy is finom lesz!”

Ez finom lett, azt hiszem :-)

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!"

(Szöveg és fotók: Sz. Klári)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése