Lássuk tehát, Klári hogy készíti a TÚRÓS KIFLIT.
Megsütve, porcukorral meghintve |
"Ezt az édességet gyakran csinálta nagymamám, főleg mikor még saját tehénkéjük volt és a túró otthon készült. Kifli ugye már akkor is volt, és régebben otthon sütött péksüteményt is lehetett így tölteni.
Hozzávalók: kifli, tojás, túró, tejföl meg egy kis cukor |
Hozzávalók:
7-10 kifli, félbevágva picit kibelezve
0,5-1 kg túró
250 ml savanyú tejföl
1-2 tojás
ízlés szerint cukor, esetleg vanília íz és zsiradék
A hozzávalókat összekeverjük |
A kifliket megtöltjük |
A tetejére is mehet a tejföl |
A tetejére tejfölt öntünk – én ugye spórolósan csak megkenem a tejföllel a tetejét – és kizsírozott tepsiben forró sütőbe téve pirosra pirítjuk.
A töltött kifliket sütőben megpirítjuk |
A hozzávalókat nem azért írtam bizonytalanul, mert nem tudom miből mennyi kell, de eszembe jutott mamám aki mindig azt mondta a mennyiségekre, mikor próbáltam jegyzetelni, hogy: „Ha van, akkor teszel többet, ha meg nincs sok, úgy is finom lesz!”
Ez finom lett, azt hiszem :-) |
Mindenkinek jó étvágyat hozzá!"
(Szöveg és fotók: Sz. Klári)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése