Baranyai haluska
"Ezt a finom és egyszerű kaját is a Szabó nagymamától tanultam, ő pedig az anyósától Szabó Julcsától...
Az elnevezés, hogy baranyai haluska? Sajna nem tudták nekem elárulni a családtagok, csak találgatások voltak.
Hozzávalók |
Felkockázott krumpli |
Készül a haluska/galuska |
Egy kis tejföl sose árt... |
Összekeverjük a főtt krumplit a kész galuskával |
Ha bárki ismeri esetleg a baranyai megnevezés keletkezését – szívesen fogadom.
A tetejére mehet egy kis kapor vagy borsikafű. A főtt krumpli levét se öntsük ki, felhasználhatjuk például zöldségleveshez, ad neki egy plusz ízt."
Ennyi volt Klári szövege, most pedig intézek még az olvasókhoz egy rövidke
FELHÍVÁST: hagyományos és kevésbé hagyományos, családi vagy közismert recepteket várok az ÉLÉS-TÁR rovatunkba, de szívesen teszem itt közzé akár a húsvéti vagy egyéb készülődés mozzanatait is. (Például karácsony előtt ilyen remek horgolt díszekről is szó esett).
A legegyszerűbb mindezt a losoncianziksz@gmail.com címre küldeni.
Köszönettel: Éva
(A recept szövege és fotók: Sz. Klári)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése