|
Almás-mákos süti és kakaós kuglóf |
Mai receptünk ismét nem a karácsonyi
kategória, de nagyon hasznos kis recept, ugyanis egyazon alaptésztából akár
kétféle finomságot is készíthetünk, különböző kiegészítők hozzáadásával.
A recept beküldője, Gábor Piroska már több
éve Írországban él férjével és 2 gyermekével. Én még a losonci alapsuliból
emlékeztem rá, szóba elegyedtünk a közösségi oldalon, és nem is nagyon kérette
magát, szeretettel küldi fényképes útmutatójával ellátott receptjét.
Almás-mákos
"A mai sütés eredménye még nem karácsonyi: a
recept 6 tojást, 6 lk (lk = leveses kanál) cukorral kikeverünk, hozzáadunk 1dcl
olajat, 3 lk vizet, 10 lk félgrízes lisztet és fél csomag sütőport. Kikeverjük
és beleöntjük az előre kikent formába.
A töltelék: az almát (2 db) meghámozzuk és
lereszeljük, összekeverjük fahéjas cukorral, rárakjuk a tésztára és megszórjuk
mákkal. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük."
|
A kikevert tésztára rátesszük a reszelt almát |
|
és megszórjuk mákkal |
|
a sütőben szépen feljön |
|
Ilyen szeletelve az almás-mákos |
Kakaós kuglóf
A recept ugyanaz csak a végén a fél massza
megy a formába, a másik felét kakaóval keverjük össze és hozzáöntjük (egy
helyre, mert magától szétfolyik). 180 fokon sütjük előmelegített sütőben.
|
Ugyanaz az alaptészta |
|
A felét beleöntjük a formába |
|
A másik felébe megy a kakaó |
|
A kakaós tészta is megy a formába |
|
Sütés közben ez is szépen feljön |
|
A végén egy kis porcukor és ehetjük is! :-) |
Köszönjük a receptet és a képes útmutatót, remélem a többiek is inspirálódtak, és sütés közben gondolnak majd ránk is! Várom az újabb recepteket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése