Krenzchen (dupla adag):
30 dkg HERA, 44 dkg liszt félgrízes,
12 dkg őrölt dió, 10 dkg porcukor.
"Ezt a masszát
sokáig türelmesen összegyúrjuk. Összeáll, de sokáig kell gyúrni. Először a
felét lisztezett deszkán kinyújtjuk nyújtófával. Formácskával kiszurkáljuk. Az
egyik virág lyukas legyen, azt tepsire rakva megkenjük tojással és a tepsin
megszurkáljuk kis darabokra vágott dióval. Melegen ragasztjuk pikáns lekvárral.
Vigyázat!!! Hamar megég.
Ómamám receptje, mindenkinek jó
étvágyat, érdemes kipróbálni. Én málna lekvárral ragasztom a virágokat, és mindjárt
ahogy kihúzom a sütőből. Ha kihűl, akkor már nem lesz jó, mert eltörik. Nagyon
omlós. A tepsire úgy rakom, hogy egy sor lyukas egy sor teli virág. 190 fokon sütöttem
de komolyan ültem mellette. A képen ez az adag látható."
Krenzchen Ómama módra :-) |
És mutatok még egy fotót, azt is Beától kaptam, életében először kipróbálta a bejglisütést és ez a finomság lett belőle:
A bejgli receptjét pedig az internetről vette, egész pontosan innen.
Jó sütögetést mindenkinek, várom a további recepteket!
Jó sütögetést mindenkinek, várom a további recepteket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése