Azt írja nekem a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium, hogy: Ősz. Október. Szőlő. Szüret. Bor. Boros kaják. Betyárgombócleves, hegyi csülök... sok színes fénykép...
Róka Ildikó
Boros ételek
Hólabda és a többiek
Ízőrzők 8.
Duna International Kft., 2013
Ízőrzők sorozat, 96 oldal
A nyolcadik kötetben összegyűjtöttük a boros ételek receptjeit. Sok finomság készülhet borral, akár úgy, hogy a legfontosabb hozzávaló, mint a borlevesnél. Sok esetben tartalmas fogások ízvilágát gazdagítja, ahogy a cserépedényben sült csülöknél, vagy különleges zamatot ad, például a tokányoknál.
Készítettek már betyárgombóclevest, vagy halas rétest? Főztek libazúza mártást? Sütöttek szabadban tarját friss zöldségekkel? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk azt is, hogy a hólabda honnét kapta a nevét.
Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni!
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske!
Én már az olvasástól is megéheztem! Irány a Phoenix Könyvesbolt, ahol a kötet 5,30 euróért megvásárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése