Szóval következzenek Klári szavai:
Mai receptem bundában sült hús, na de milyen?
kb. 1 kiló finomra darálthusikát befűszerezünk tetszőleges fűszerekkel (én borsot, paprikát és valamilyen szagos fűszert használok - majoránna vagy borsikafű, ill. bazsalikommal is nagyon finom) tetszés szerinti sót teszünk hozzá és állni hagyjuk, hogy egy kicsit az ízek összeálljanak.
Ha már gondoljuk, hogy ízes a keverék, ill. ha már feltettük a leveskét, megpucoltuk a krumplit és feltettük sós vízben főzni,
akkor nekiállhatunk a tenyérnyi nagyságú laposra szétnyomott darabokat simalisztbe forgatni,
közben néhány tojást sóval, simaliszttel egy kicsi tejjel sűrűre keverünk és ebbe tesszük a lisztbe rakott húst. Forró zsiradékban átsütjük és tálaljuk. Így kapjuk meg a fincsi bundás husit.
Köretnek sült krumplival nagyon finom.
Picit megfőzzük a krumplit, majd tepsibe öntjük, megszórjuk egy kis köménymaggal, gyengéden olajat öntünk rá,
és hagyjuk a sütőben pirosra pirulni.
Igazán finom ha leemelünk a kamrapolcunkról valami nyáron eltett savanyúságot
(káposztával töltött paprikát ajánlok hozzá, aminek a receptje már nemsokára hozzátok kerül...)
Pusszantás!
További receptek a blog ÉLÉS-TÁR rovatában olvashatók (a felső menüben jobbra található).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése