Káposztafőzelék liszt nélkül
Hozzávalók:
1 fej káposzta (lehet fehér és lila is,
mindkettőből finom),
2 db krumpli,
3 gerezd fokhagyma,
2 db friss paradicsom,
só ízlés szerint, köménymag, tárkony vagy majoránna - ízlés szerint,
1 evőkanál
ízlés szerinti zsiradék
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és a fokhagymával együtt feltesszük főni annyi sós vízben, hogy éppen ellepje.
Eközben csíkokra vágjuk a káposztát, darabokra a paradicsomot. Mikor a krumpli bugyogni kezd, hozzádobjuk a köménymagot és a tárkonyt (vagy más fűszernövényt).
Ha megpuhult, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és teljesen puhára főzzük, majd botmixerrel sűrű pépet varázsolunk belőle. Visszatesszük a tűzre a hozzáadott káposztával együtt, felöntjük egy kis vízzel és fedő alatt pároljuk, amíg teljesen puha nem lesz - kb 30-40 perc.
Szükség szerint még felönthetjük vízzel. Ajánlatos tenni hozzá egy kis zsiradékot is - én kókuszzsírt használtam, s ettől egzotikusabb ízt kapott ez a diétás finomság. :-)
Jó étvágyat!
Az ÉLÉS-TÁR rovat további receptjeihez a legrövidebb út a felső sáv utolsó menüpontjára (ÉLÉS-TÁR) kattintva vezet.
Ha bárki kedvet kapott ahhoz, hogy receptjét hasonló módon, fotókkal ellátva megossza velünk, az ne fogja vissza magát, főzzön, süssön, fotózzon, írjon, és küldje el a losoncianziksz@gmail.com e-mail címre. Köszönettel vesszük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése