Kérem szépen április óta "nem ettünk" itt a blogon, éppen ideje, hogy ismét foglalkozzunk egy picurkát az ÉLÉS-TÁR rovatunkkal is.
Ezúttal Csák Évitől érkezett egy ínycsiklandozó recept, ráadásul egyszerű és nagyszerű, dúl a gombaszezon, érik a paradicsom, virágzik a borsikafű...
Szóval a recept, továbbítom ahogy kaptam:
Gombapöri
Hozzávalók:
1 duplamarék megtisztított, leforrázott erdei gomba
1 jó nagy vöröshagyma
1 jó nagy paradicsom
1 pohár savanyú tejföl (175 ml)
1 kanál disznózsír, vagy más zsiradék
só, csombor, színes bors ízlés szerint.
A hagymát a zsíron megdinszteljük,
hozzáadjuk a meghámozott és felvagdosott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk.
Amikor már a paradicsom is megpuhult, beleszórjuk a leforrázott erdei gombát és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a felvágott csombort (tájainkon borsikafűnek is nevezik, szlovákul "saturejka").
Jól átkeverjük és még további 3 percig dunsztoljuk, majd belekanalazzuk a tejfölt, így még fedő alatt bugyogtatjuk kb. 3-4 percig és kész.
Kenyérrel, nokedlivel, tésztával, knédlivel, vagy csak úgy csupaszon is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Ha valaki még nem ismerné a kedvenc fűszernövényemet, a borsikafüvet, azt is lefényképeztem :-)
Szöveg és fotók: Csák Éva
Ha bárki kedvet kapott ahhoz, hogy receptjét hasonló módon, fotókkal ellátva megossza velünk, az ne fogja vissza magát, főzzön, süssön, fotózzon, írjon, és küldje el a losoncianziksz@gmail.com e-mail címre. Köszönettel vesszük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése